Nöyryytetty valmistaja piikitteli vastaiskussaan kolaritestaajia – "Suunnittelemme automme arkielämää varten"

Wrangler-maasturin kolaritestivideo oli karmeaa katsottavaa. IIHS

Timo Nieminen

Autobrändi Jeepin omistava FCA-konserni (Fiat Chrysler Automobiles) on nieleskellyt jonkin aikaa kiukkuaan Wrangler-maasturin kaaduttua kaksi kertaa kolaritesteissä. Nyt FCA on lähettänyt katastrofaalisesta testistä tiedotteen, joissa autonvalmistaja kertoo oman näkemyksensä Wranglerin testisuorituksesta.

FCA ei aivan pysty hillitsemään halveksuntaansa amerikkalaisen IIHS:n (Insurance Institute for Highway Safety) testausmenetelmiä kohtaan, mutta pehmentää kuitenkin suhteellisen onnistuneesti kärkkäintä testikritiikkiään.

– Suunnittelemme automme toteuttamaan kuluttajien arkielämän tarpeita. Liikenteessä on yli 500 000 Jeep Wrangleria ja niillä on ajettu varovaisen arvion mukaan 6,7 miljardia kilometriä. Siitä huolimatta tietoomme ei ole tullut yhtään Wranglerin kaatumista tilanteessa, joka vastaisi IIHS:n testiolosuhteita, FCA toteaa.

FCA:n tiedotteesta voi rivien välistä lukea, mihin mappiin valmistaja todellisuudessa on jo siirtänyt Wranglerin testitulokset.

– Jatkamme kolaritestin tulosten arvioimista, kuten teemme kaikille arvioille, joita kolmansilta osapuolilta autoistamme saamme. Huomioimme aina rutiininomaisesti kaikki kolmansien osapuolten arvioinnit jatkaessamme tuotteidemme tuotekehitystä, lukee FCA:n viestissä.

Moni parkkiintunut poliitikkokaan ei olisi osannut ympäripyöreämmin ja kauniimmin sanoa, että työntäkää testinne ihan minne haluatte ja että Jeep Wranglerin valmistaminen jatkuu niin kuin tähänkin asti.

Yli puoli miljoonaa asiakasta miljardeine ajettuine kilometreineen eivät FCA:n mielestä voi olla väärässä – hyppääpä auto sitten epäreiluissa laboratoriotesteissä kyljelleen tai ei.

Katso video alta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut