"Ihan kaikkea tarjolla" – Langenneen miljonäärin upea autokokoelma huutokaupataan

Najeeb Khanin keräämä ajoneuvokokoelma on vaikuttava näky. Omistajan rahat ja uskottavuus ovat kuitenkin jo menneet, joten kokoelma päätyy huutokaupattavaksi. Sotheby's

Timo Nieminen

Yksi maailman arvokkaimmista yksityisistä ajoneuvokokoelmista tulee myyntiin lokakuussa. Useiden yritysten perustaja ja suuripuheisena miljonäärinä tunnettu Najeeb Khan hankki taloudellisen kukoistuksensa aikana 230 arvoautoa ja 35 moottoripyörää.

Khan ajautui taloudellisiin vaikeuksiin ja henkilökohtaiseen konkurssiin. Hän odottaa oikeuskäyntejä, joissa häntä syytetään muun muassa useista petoksista ja velallisen epärehellisyydestä. Khanin perustamat ja johtamat yritykset toimivat lähinnä it-alalla ja työvoimavuokrauksessa.

Khanin autokokoelma tulee myyntiin RM Sothebyn järjestämässä huutokaupassa Kanadassa, jossa Khan asui.

Khanin autokokoelmaan kuuluvat esimerkiksi vuosimallin 1955 Mercedes 300SL Gullwing, vuoden 1966 Shelby GT350 Hertz, vuoden 1967 Toyota 2000GT, vuosimallin 1968 Iso Grifo ja vuoden 1969 Lamborghini Miura S.

Khan haali myös uudempia erikoisuuksia, kuten Morgan Aero 8:n ja Alfa Romeo TZ3 Zagaton. Hänen haltuunsa päätyi julkisuuden henkilöiden entisiä autoja, esimerkiksi jääkiekkoilija Wayne Gretzkyn Ford GT vuodelta 2006.

"Siihen kuului ihan kaikkea", ovat Khanin kokoelmaan tutustuneet kuvailleet näkemäänsä.

Huutokauppakamari Sothebyn mukaan jokainen myyntiin tuleva ajoneuvo on arvoesine. Myynnissä on autojen ja moottoripyörien lisäksi harvinaisia autoihin ja moottoriurheiluun liittyviä esineitä.

Kokoelma myydään huutokaupassa 23.-24. lokakuuta. Se järjestetään verkkohuutokauppana, joten rekisteröitymällä kuka tahansa pääsee Suomessakin seuraamaan, millaisia ovat ison rahan huutokaupat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut