"Korona-aika kävi tylsäksi" – alaikäiset varastivat 46 autoa jälleenmyyjiltä

Alle 16-vuotiaiden joukkio onnistui varastamaan jälleenmyyjiltä 46 autoa Pohjois-Carolinan osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuvituskuva. Arkistokuva

Timo Nieminen

Korona-aika voi olla perin ikävystyttävää. Viihdettä ei ole tarjolla, kun elokuvateatterit, liikuntapaikat ja muut tavanomaiset vapaa-ajan ilot odottavat parempia aikoja.

On siis keksittävä vaihtoehtoista puuhaa.

Amerikkalainen sanomalehti Charlotte Observer kertoo, että joukko 9–16-vuotiaita keksi Pohjois-Carolinan osavaltiossa yllättävän ajanvietteen joutohetkien täyttämiseksi. Joukkio alkoi varastella autoja jälleenmyyjiltä.

Teinit iskivät ensimmäisen kerran 17. päivänä maaliskuuta. Kun keikka sujui ongelmitta, alkoi suunnitelmallinen henkilöautojen varastaminen. Ennen kiinnijäämistään joukkio ehti viedä 46 autoa, joiden yhteisarvo oli toista miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Varastettujen joukossa oli uusia ja käytettyjä henkilöautoja sekä huoltoa/korjausta odottavia autoja. Kaikki autot vietiin jälleenmyyjiltä, lähinnä aidatuilta piha-alueilta.

Winston-Salemin poliisipiirin tiedottaja kertoi amerikkalaislehdille, että 40 varastettua autoa on palautettu takaisin autokauppoihin. Kuusi autoa on vielä karkuteillä, koska nuoret varkaat "jakelivat saalistaan kavereilleen ilman kovin tarkkaa kirjanpitoa".

Poliisin mukaan vain yksi henkilö on toistaiseksi pidätetty. Hän on 19-vuotias mies, joka jäi kiinni ajessaan yhtä varastetuista autoista mutta kiistää osallistuneensa muulla tavalla "junioreiden bisneksiin".

Nuoria rötöstelijöitä on poliisin mukaan 19. Koska he ovat alaikäisiä, poliisi ei kerro enempää jatkotoimista.

Poliisin tiedottaja kehotti lehtihaastattelussa kaikkia korona-ajan tylsistyttämiä nuoria "keksimään parempaa tekemistä". Ja sellaista on kuulemma koko lailla mikä muu tahansa kuin autovarkaudet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut