BMW:lle ei ryppyillä – saksalaisjätti pisti intialaisen riksanvalmistajan tylysti kuriin

Valtaosa DMW:n ja BMW:n tuotteista ei muistuta mitenkään toisiaan. BMW Group kuitenkin painotti oikeudessa, että se on vuodesta 1923 lähtien valmistanut moottoripyöriäkin.

Timo Nieminen

Muutama vuosi sitten kiinalaisyhtiö BMN sai karvaasti kokea, että saksalaisjätti BMW Group puolustaa ärhäkästi brändiään. BMW Group haastoi BMN:n oikeuteen, koska saksalaiset katsoivat kiinalaisyrityksen loukkaavan tavaramerkkioikeuksiaan. Oikeuskäsittely päättyi BMW:n voittoon, ja BMN päätyi maksamaan miljoonien Kiinan juanien korvaukset.

Nyt BMW Group on voittanut Delhin korkeimmassa oikeudessa vuonna 2017 aloittamansa kamppailun Intiassa rekisteröityä DMW-tuotemerkkiä vastaan.

Om Balajee Automobile -yhtiö on vuodesta 2013 alkaen valmistanut lähinnä DMW-merkkisiä riksoja, mutta myös muita pieniä sähköisiä ajoneuvoja pääosin Intian markkinoille.

Delhin korkein oikeus totesi päätöksessään sanatarkasti muun muassa, että "DMW:n tuotemerkki on sekä visuaalisesti että ääntämyksellisesti liian samankaltainen kuin BMW:n ja johtaa tavallisella ymmärryksellä varustetun tavallisen kuluttajan helposti harhaan".

Viimeistään nyt kaikkien tavallisella ymmärryksellä varustettujen tavallisten yritysten kannattaisi oppia, että BMW Groupille ei kannata ryppyillä nimi- ja tuotemerkkiasioissa.

Om Balajee Automobile on kertonut DMW-brändin likvidoimisen maksavan "kohtuuttoman paljon ottaen huomioon, että DMW:n riksojen ja BMW:n tuotteiden sekoittaminen keskenään on melko epätodennäköistä".

Ehkäpä niin, mutta tavaramerkkioikeuksia selvästikin kannattaa kunnioittaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut