Tässä on Euroopan myydyin automalli – ja yllättäen se ei ole Golf tai Corolla

Viime vuonna uudistunut Renault Clio hyppäsi helmikuussa Euroopan myydyimmäksi automalliksi. Mervi Varonen

Timo Nieminen

Euroopan myydyin automalli oli helmikuussa Renault Clio.

Analyysiyhtiö Jato Dynamicsin mukaan Clion ensirekisteröintien määrä oli 24 915 kappaletta. Aiemmin paalupaikalla ollut Volkswagen Golf merkitytti 24 735 ensirekisteröintiä eli 180 vähemmän kuin Clio.

Sekä Clion että Golfin myynti oli kuitenkin miinuksella verrattuna edellisen vuoden helmikuuhun. Clion miinus oli neljä prosenttia ja Golfin peräti 21 prosenttia. Golfin reilu alamäki johtuu pitkälti siitä, että monet Volkswagenin kestosuosikille uskolliset kuluttajat odottivat juuri markkinoille tullutta kahdeksannen sukupolven Golfia.

Kärkipään automallit olivat muutoinkin myyntimääriltään lievässä laskusuunnassa. Ainoastaan listan viidenneksi noussut Fiat Panda ylsi kymmenen prosentin kasvuun helmikuun 2019 lukuihin verrattuna.

Myös henkilöautojen kokonaismyyntimäärä putosi noin seitsemän prosenttia.

– Autokaupan näkymät ovat tällä hetkellä heikot. Kuluttajien odotukset oman maansa talouskehityksestä olivat jo alkuvuonna synkät, vaikka korona-aika oli vasta edessä. Myöskään helmikuun luvuissa ei koronaviruksen vaikutus näy, sillä ensirekisteröinteihin tilastoidut autot ovat pääosin syksyllä ja loppuvuodesta tilattuja, sanoo Jato Dynamicsin analyytikko Felipe Munoz.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.