Jättihanke: Mercedes-Benz ja Geely alkavat tehdä sähköautoja yhdessä

Autojätit Daimler AG ja Geely vahvistavat veljeyttään. Yhtiöiden omistama yhteisyritys alkaa tehdä täyssähköisiä Smart-henkilöautoja. Daimler AG

Timo Nieminen

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler AG ja kiinalainen autojätti Geely vahvistivat keskiviikkona, että yritykset alkavat yhdessä tuottaa täyssähköisiä Smart-henkilöautoja.

Uudet Smartit valmistuvat Geelyn tehtailla Kiinassa. Autojen muotoilusta ja valtaosasta muuta suunnittelua vastaa Mercedes-Benz.

Smartia valmistamaan perustetun uuden yhtiön päämaja on kiinalaisessa Ningbon kaupungissa. Yhtiön hallitukseen valitaan kolme Geelyn ja kolme Daimler AG:n edustajaa.

Molemmat yhtiöt kertoivat investoivansa uuteen yhtiön käynnistämiseen noin 390 miljoonaa dollaria eli 350 miljoonaa euroa.

– Olemme nyt valmiit aloittamaan Geelyn kanssa seuraavan sukupolven sähköautojen yhteistuotannon. Kiinassa valmistuvien uusien Smart-sähköautojen markkina-alueena on koko maailma, sanoi Daimler AG:n pääjohtaja Ola Källenius.

Daimler ja Geely veljeilevät nykyisin muutenkin. Yhtiöillä on esimerkiksi yhteinen kyytipalvelu Kiinassa, ja ne ovat keskustelleet polttomoottoreiden yhteisestä tuotekehittelystä Geelyn omistaman Volvon kautta.

Geely myös omistaa kymmenen prosenttia Daimlerista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut