Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Kadonneen leoparditapetin metsästys sai onnellisen lopun, kun asiakkaan keittiöön toteutettiin upea valokuvatapetti alkuperäistä tapettia mukaillen Kopioteamilla. Remisterin sisustus- ja remonttisuunnittelija Annika Asmundela ja talon asukkaat toteavat, että nykyinen tapetti on vielä upeampi kuin alkuperäinen suunnitelma.

Teksti ja pääkuva: Katariina Henttonen Pikkukuvat: Jarno Rusanen

Valokuvatapetti voi tuoda kodin sisustukseen uniikkeja vivahteita, mutta mitä tehdä, kun jo valittua tapettia ei enää valmistetakaan? Remisterin Annika Asmundela ja Kopioteamin Jarno Rusanen tietävät, miten toimia.

Remisterin sisustus- ja remonttisuunnittelija Annika Asmundela uskalsi ensimmäistä kertaa kolmentoista vuoden Remister-uransa aikana ehdottaa asiakkaalle rouheaa, eläinkuosista tapettia. Se olikin nappi valinta.

– Kun Annika näytti tapettivaihtoehtoa meille, tiesin heti että tämä se on. Vaikka miehelle tapettia piti vähän ensin perustella, hänkin oli lopulta todella tyytyväinen valintaan, asiakas toteaa.

– Leopardikuvioisella tapetilla oli ulkomainen toimittaja. Hain mallirullan meidän tavarantoimittajaltamme asiakkaalle näytettäväksi. Oli minulla muitakin vaihtoehtoja, mutta tiesin asiakkaiden olevan rohkeita ihmisiä, joiden kotiin tapetti varmasti toimisi täydellisesti, Annika Asmundela sanoo.

Pian matkaan tuli kuitenkin pulmia, kun tapettia ei ollutkaan saatavilla.

– Katsoimme vielä Orolla mallirullaa noutaessa, että tapettia saa, mutta kävikin ilmi, että sitä ei löytynyt enää mistään Suomesta, Asmundela sanoo.

– Tyttäreni asuu Hollannissa ja sain selville, että sieltä löytyisi kyseistä tapettia. Se tilattiin ja maksettiinkin, mutta sitten tuli ilmoitus, että tapettia ei enää valmisteta ollenkaan, Asmundela jatkaa.

Alkoi kuumeinen pohdinta, mitä tehdä. Asiakkaat olivat ihastuneet tapettiin. Asmundela ei halunnut aiheuttaa heille paniikkia ja päätti olla kertomatta ongelmasta. Idea valokuvatapetista alkoi ratkaista pulmaa ja hätiin tuli Kopioteamin Jarno Rusanen.

– Minulle tuli ajatus, että mitä jos tehdään alkuperäisen tapetin mukainen valokuvatapetti. Joku ehdotti, että mennään Helsinkiin valokuvatapettipainoon. Mietin, että eihän meidän tarvitse mihinkään Helsinkiin asti lähteä, kyllä täältäkin tekijöitä löytyy. Soitin suoraan Kopioteamille ja Jarno Rusaselle, Asmundela toteaa.

– Pääsin Kopioteamille kokeilemaan tapetin materiaalia ja Jarno teki todella ison työn, kun tapettiin tehtiin vaadittavat muutokset, kuvaa suurennettiin ja värejä korjailtiin. Tämä oli ihan paraatipelastus ja tapetista tuli vielä hienompi kuin alkuperäinen tapetti! Asmundela kehuu.

Tapetti vaikka omasta kuvasta. Asmundela ja Rusanen kokevat, että valokuvatapetti tuo uudenlaisia mahdollisuuksia kodin sisustukseen. Tapetin voi teettää vaikka omasta kuvasta – esimerkiksi oman mökkimaiseman, kuvan tärkeästä hetkestä tai luontokuvan. Annika Asmundela muistuttaa, että mitä tahansa kuvaa ei voi netistä käyttää tekijänoikeussyistä.

Kopioteamin Jarno Rusanen toteaa, että melkein mikä tahansa kuva on mahdollista toteuttaa valokuvatapettina, kunhan kuvanlaatu on tarpeeksi hyvä.

– Pieneen tilaan tehtävä valokuvatapetti saattaa onnistua vaikka kännykkäkamerakuvasta, Rusanen sanoo.

Kopioteamilla on mahdollista teettää omista kuvista myös esimerkiksi canvastauluja tai sisustustarroja. Hän kertoo, että juuri canvastauluja menee kaikkein eniten tällä hetkellä, mutta tapeteissa ja tarroissa olisi paljon uusia mahdollisuuksia.

– Melkein mitä vaan on mahdollista toteuttaa, kun vaan joku keksii, mitä haluaisi toteuttaa ja minkälaiseen tilaan. Esimerkiksi sisustustarrat tekevät astianpesukoneen kannesta ihan eri näköisen, Rusanen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut