Portterin makuinen hirvipata

400 g luutonta hirvenlihaa

50 g siansivua tai pekonia

1 sipuli

1 porkkana

lanttua

3 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

suolaa

pippuria ja katajanmarjoja

2 dl lihalientä

2 dl portteria

(tilkka punaviiniä)

Puhdista liha ja leikkaa se paloiksi. Paloittele siansivu. Kuori ja hienonna sipuli, pilko juurekset suuriksi paloiksi.

Kuumenna pata ja ruskista lihat voissa.

Sekoita vehnäjauhot lihojen joukkoon. Lisää nesteet ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 15 minuuttia, lisää sipuli ja juurekset.

Hauduta liha kypsäksi miedolla lämmöllä pari tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.

Portterin lisäksi myös tilkka punaviiniä on mainio lisä pataan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.