Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Talvirengaspakkoa säätelevä laki on jo muuttunut, väittää lukijan naapuri – autotoimitus vastaa

Paljon puhuttu lakimuutos tulee voimaan vasta vuonna 2020, mutta renkaanvaihdon aika alkaa olla Keski-Suomessa nyt. Esa Jokinen

Timo Nieminen

Viikon ensimmäinen lukijakysymys kumpuaa keskustelusta, joka kysyjän mukaan käytiin anivarhain maanantaiaamuna postilaatikolla.

– Naapuri väitti, että laki talvirenkaiden käytöstä on muuttunut. Talvirenkaita on kuulemma ehdottomasti käytettävä, jos sää sitä edellyttää. Onko siis renkaat vaihdettava jo tällä viikolla, kun loppuviikon sääennusteessa näkyy pakkasaamuja ja lumihiutaleita, kysyy lukija Puuppolasta.

Puuppolan postilaatikkokeskustelijoille voimme ensiksi sanoa, että määräykset talvirenkaiden käytöstä eivät ole vielä muuttuneet. Ne uudistuvat vasta vuonna 2020, kun uusi tieliikennelaki tulee voimaan. Sen jälkeen talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi, ja kalenteriin sidottuja määräyksiä tärkeämmiksi tulevat autoilijoiden omat ratkaisut ja vastuunkanto.

Autotoimituksen mielestä Puuppolassa on kuitenkin tehty 100-prosenttisesti oikea havainto. Kun tämän viikon loppupuolella illat ovat sääennusteen mukaan hyvin sateisia ja yöt kylmiä, aamut voivat monilla teillä olla petollisen liukkaita.

Tällä viikolla kannattaa vaihtaa talvirenkaat alle – olivatpa ne sitten nastalliset tai nastattomat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut