Subaru hiljentää punaisiin valoihin, vaikka kuski ei niitä huomaisikaan

Subarun palkittu EyeSight-järjestelmä tekee jo paljon kuljettajan puolesta. Nyt japanilaisvalmistaja askartelee EyeSightiin kykyä reagoida myös liikennevaloissa. Ville Sivonen

Timo Nieminen

Kun autonvalmistajien tuotekehitysyksiköissä pyritään kohti autonomisen ajamisen viitostasoa eli täysin itseohjautuvia autoja, syntyy kuin sivutuotteina erilaisia ideoita.

Subaruissa on turvallisuusvarusteena EyeSight-järjestelmä, joka varoittaa kuljettajaa erilaisista vaaratilanteista ja jarruttaa tarvittaessa onnettomuuden välttämiseksi.

Nyt Subaru sanoo kehittäneensä järjestelmää niin, että se osaa lukea liikennevaloja ja reagoida niihin. Japanilaisyrityksen mukaan uusi ominaisuus tekisi liikennevaloristeyksissä ajamisen helpoksi, sillä auto pystyisi esimerkiksi itsenäisesti hidastamaan vauhtia havaitessaan edessä punaiset liikennevalot.

Subarun mukaan EyeSightin uusinta toimintoa on jo testattu hyvällä menestyksellä Japanin liikenteessä. Kokeilussa Subaru on opetettu hiljentämään punaisia liikennevaloja lähestyessään, mutta ei vielä täysin pysähtymään. Pyörät täysin seisauttava jarrutus jää toistaiseksi kuljettajan tehtäväksi turvallisuussyistä.

Liikennevaloja ymmärtävä toiminto aktivoituu Subarun mukaan vain, jos auton mukautuva vakionopeudensäädin on toiminnassa.

Subarulla ei ole aikataulua uuden teknologian tuomisessa automallistoonsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.