0,57 euroa litra! Amerikkalaiset raivostuivat bensiininsä riistohinnoista

Harvey-myrsky kolhi tuotantolaitoksia, mikä näkyy ainakin muutamia viikkoja korkeina hintoina.

Kaikki on niin kovin suhteellista. Suomessa bensiinilitra maksaa lähes kolme kertaa enemmän kuin Yhdysvalloissa. Tatu Blomqvist

Timo Nieminen

Jotenkin on helppo ymmärtää nettikeskusteluissa kiehuvia amerikkalaisia. Onhan se lähes ihmisoikeuksia loukkaavaa, kun bensiinin keskihinta yht´äkkiä huitelee 0,57 eurossa litralta.

Tällaisten riistohintojen polkemiksi ovat marraskuun alkajaisiksi joutuneet USA:n kansalaiset. Hintavertailuja tekevät yritykset kertoivat perjantaina, että keskimääräinen bensiinin litrahinta on nyt 2,52 dollaria gallonalta. Joissakin osavaltioissa (Illinois, Indiana, Michigan) mentiin keskihinnoissa selvästi yli 2,70:n.

Öljy-yhtiöt ja huoltoasemaketjut kiirehtivät heti vastahyökkäykseen. Ne kertoivat närkästyneille kuluttajille, että hintojen nousun aiheuttavat tuotantolaitosten ongelmat Harvey-myrskyn jäljiltä ja normaaliin päiväjärjestykseen palattaneen pian. Kahdessa, kolmessa viikossa hintojen arvellaan normalisoituvan.

Tekisi mieli jollakin tavalla auttaa amerikkalaisia. Ajatelkaa, jos 40 bensalitran tankkaamisesta joutuisi maksamaan poskettomat 22 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.