Kaikki tuntevat Seppo Taalasmaan, mutta muistatko Jarmo Kosken näistä rooleista?

Näyttelijä Jarmo Koski on tehnyt urallaan paljon muutakin kuin Salkkareita.

Jarmo Koski palaa Salattuihin elämiin ensi viikolla neljän vuoden tauon jälkeen. Hanna-Kaisa Hämäläinen

Suvi-Tuulia Nykänen

Tuttu ääni vastaa puhelimeen. Pää meinaa mennä sekaisin, koska puhelimessa puhuu nyt sellainen ääni, jolle voisi antaa monet kasvot.

Jarmo Kosken tunnetuin televisiotyö on rooli päivittäisdraama Salattujen elämien Seppo Taalasmaana. Lisäksi Kosken ääni on monille tuttu jo lapsuudesta: Koski on antanut äänensä muun muassa Nikke Knattertonille, Alfred J. Kwakille ja Teletappien Tiivi-Taaville. Lisäksi hän Disneyn hyväksymä, virallinen Nalle Puhin suomenkielinen ääni.

Koski päätyi Nalle Puhiksi koeäänitysten kautta. Disney testasi 1980-luvulla joka maasta kolme ehdokasta Nalle Puhin rooliin. Kosken ja kahden muun näyttelijän äänet laitettiin ensin kuulolle Tanskaan ja sitten Hollywoodiin. Lopulta Koski valittiin äänirooliin.

– Tuntuu ammatillisesti mukavalta, että minun rooliani ei ole koskaan vaihdettu, vaan olen yhä virallinen Nalle Puh, Koski kertoo.

Koski palaa ensi viikolla Salattuihin elämiin ja Sepon rooliin neljän vuoden tauon jälkeen. Tuotantoyhtiö sai soittaa Koskelle monta puhelua, ennen kuin konkarinäyttelijä suostui palaamaan sarjaan.

– Tuotantoyhtiö pyysi minua monta kertaa palaamaan, koska yleisö halusi minut takaisin. Lopulta aloin itsekin miettiä, mitä käsikirjoittajat Sepolle oikein keksivät. Missä Seppo on ollut vuosien aikana, onko hän muuttunut, Koski miettii.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut