Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rahapelejä mainostetaan somessa – Poliisihallitus selvittänyt kolmenkymmenen julkkiksen toimia

Kansainväliset rahapeliyritykset eivät arpajaislain mukaan saa markkinoida pelejään Suomessa.

Rahapelien mainostaminen yleistyy sosiaalisessa mediassa. Poliisihallituksen arpajaishallinnon ylitarkastaja Sari Laitakarin mukaan Poliisihallitus on selvittänyt yhteensä noin kolmenkymmenen julkisuuden henkilön toimia sosiaalisessa mediassa.

– He ovat olleet rahapeliyritysten mannekiineja, Laitakari täsmentää.

Poliisihallitus valvoo Suomessa rahapelien markkinointia ja mainontaa. Vain Veikkaus voi markkinoida tiettyjä rahapelejä lain sallimissa rajoissa. Kansainväliset rahapeliyritykset eivät saa markkinoida pelejään Suomessa ollenkaan.

Poliisihallituksen arpajaishallinto sai keväällä lisää resursseja laittoman rahapelitoiminnan kitkemiseen. Laitakarin mukaan ilmiöön kiinnitetään Poliisihallituksessa koko ajan enemmän huomioita.

Resursseja annettiin lisää, koska arpajaislaki muuttui vuoden alussa. Silloin Veikkaus, Fintoto ja RAY yhdistyivät Veikkaukseksi.

Käytännössä Poliisihallituksen keinot ovat vielä vähäiset. Poliisihallitus ottaa kirjeitse yhteyttä yritykseen tai yksityishenkilöön, jonka se epäilee toimivan arpajaislakia vastaan. Poliisihallitus voi kieltää toiminnan tai asettaa sille uhkasakon. Seuraava, vakavampi askel on tutkintapyyntö poliisille ja mahdollinen tuomioistuimen tuomio.

Poliisihallitus ei ole vielä vienyt yhtään tutkintapyyntöä eteenpäin poliisille. Myöskään yhtään tuomioita laittomasta rahapelitoiminnasta ei ole vielä annettu.