Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rahapelejä mainostetaan somessa – Poliisihallitus selvittänyt kolmenkymmenen julkkiksen toimia

Kansainväliset rahapeliyritykset eivät arpajaislain mukaan saa markkinoida pelejään Suomessa.

Julkkikset kertovat omissa sosiaalisen median kanavissa rahapeleistä, ja houkuttelevat näin esimerkiksi nuoria rahapelien pariin. Jaana Kautto

Suvi-Tuulia Nykänen

Rahapelien mainostaminen yleistyy sosiaalisessa mediassa. Poliisihallituksen arpajaishallinnon ylitarkastaja Sari Laitakarin mukaan Poliisihallitus on selvittänyt yhteensä noin kolmenkymmenen julkisuuden henkilön toimia sosiaalisessa mediassa.

– He ovat olleet rahapeliyritysten mannekiineja, Laitakari täsmentää.

Poliisihallitus valvoo Suomessa rahapelien markkinointia ja mainontaa. Vain Veikkaus voi markkinoida tiettyjä rahapelejä lain sallimissa rajoissa. Kansainväliset rahapeliyritykset eivät saa markkinoida pelejään Suomessa ollenkaan.

Poliisihallituksen arpajaishallinto sai keväällä lisää resursseja laittoman rahapelitoiminnan kitkemiseen. Laitakarin mukaan ilmiöön kiinnitetään Poliisihallituksessa koko ajan enemmän huomioita.

Resursseja annettiin lisää, koska arpajaislaki muuttui vuoden alussa. Silloin Veikkaus, Fintoto ja RAY yhdistyivät Veikkaukseksi.

Käytännössä Poliisihallituksen keinot ovat vielä vähäiset. Poliisihallitus ottaa kirjeitse yhteyttä yritykseen tai yksityishenkilöön, jonka se epäilee toimivan arpajaislakia vastaan. Poliisihallitus voi kieltää toiminnan tai asettaa sille uhkasakon. Seuraava, vakavampi askel on tutkintapyyntö poliisille ja mahdollinen tuomioistuimen tuomio.

Poliisihallitus ei ole vielä vienyt yhtään tutkintapyyntöä eteenpäin poliisille. Myöskään yhtään tuomioita laittomasta rahapelitoiminnasta ei ole vielä annettu.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut