Kolumni: (V)aatteiden vaihtoa

Trumpin vävypoika jäi kiinni rys(s)än päältä, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Pertti Ruohonen

Käsi pystyyn, jos joku on huomannut, että Yhdysvaltain presidentin puoliso Melania olisi kantanut päällään kaksi kertaa samaa vaatetta. Eri asu on jopa lentokoneeseen mennessä ja sieltä poistuessa.

Toinen käsi pystyyn, jos joku on huomannut, että presidentti Trump olisi (k)antanut päällään kaksi kertaa peräkkäin jotain järkevää aatetta.

Trump pullisteli viikko sitten median edessä Lännen lehmäpoikien stetson päässään. USA:n stetssonni on saanut päähänsä paljon muutakin, jossa ei ole päätä eikä häntää. Riisuttuaan stetsonin hän ryhtyi erottamaan valitsemaansa oikeusministeri Sessionsia.

Niin on monet olleet kohut, että presidentin kannatus on ennätysohut. Kong(st)ressi on sekaisin. Terveysohjelma Obamacaren kaatajaisissa moni oman republikaanipuolueenkin edustaja on sitä mieltä, että Trumpille pitäisi tehdä henk. koht. terveydenhoito-ohjelma.

Trump ryssi tapaamisen Putinin kanssa G20-kokouksessa Hampurissa, vävypoika jäi rys(s)än päältä kiinni kotimaassa. Vaalivehkeily venäläisten kanssa näyttää varmalta.

Trump palkkasi Valkoisten valheiden taloon uudeksi viestintäpäälliköksi Anthony Scaramuccin, joka het alkuun haukkui oman talon väkeä – että unohtuisi se, että aiemmalla urallaan hän oli haukkunut Trumpin. Voimme vain odottaa mitä tämä (k)uraohjus keksii jatkossa puheissaan (a)sian vierestä muka valeuutisia vastaan.

Putin toi Venäjälle alkukesäksi tulppaantuneen lämmön Suomen ilmatilaan ainakin hetkeksi. Liian kuumaksi ei ilmapiiri Savonlinnassa päässyt, vaikka pienen Suomen presidentti Niinistö vänkäsi välillä vastaan suuren naapurin johtajan suurvaltojen suhdetulkintoja.

Tärkeintä on, että Niinistö ei vaikuttanut Putinin vieressä lörtsyltä.

UV-säteilyn on tiedetty aiheuttavan syöpää, mutta nyt on Suomen politiikassa todistettu, että UV aiheuttaa myös juopaa.

Uusi vaihtoehto sotki perussuomalaisten peruskentän, mutta ei se selviä ilman ehtoja maan hallituksessakaan. Kannatusluvut lupaavat kylmän Sinistä tulevaisuutta.

Pakko myöntää, että pidin kokonaisuuden kannalta oikeana kepu-pääministeri Sipilän temppua pitää hallitus kasassa. Povasin peruspersuille heikompaa kannatusta kuin Uudelle vaihtoehdolle. Ajattelin, että UV-ryhmässä on Soinin, Lindströmin ja J. Niinistön kautta riittävästi sähköä ja magneettia.

Mutta: kansa tietää, eikä voi loikkareita sietää – kunnes muuttaa kantansa.

Pertti Ruohonen on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.