Räppäri Spekti: Albumeja tehdään enää fanien iloksi – rahat tulevat muualta

Nordean sijoitusjohtajasta tuli kokopäivätoiminen räppäri.

Samuli Huhtala eli Spekti toimi ennen pankin sijoitusjohtajana, mutta sitten räppäämisestä tuli kokopäivätyö. Sami Siilin

Mia Rouvinen

Räpartisti Spektiltä eli Samuli Huhtalalta, 37, on tullut tänä vuonna ulos kaksi singleä, mutta seuraavasta albumista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

– Haluaisin tehdä albumin jossakin vaiheessa, mutta nykyisin raha tulee levy-yhtiöille Spotifyn tapaisten striimien kautta, joten albumi ei ole enää ykköstuote. Jos albumi tehdään, se tehdään enemmänkin fanien iloksi, hän kertoo.

Huhtala nimitettiin 30-vuotiaana Nordean sijoitusjohtajaksi. Hän kuitenkin jätti pankkimaailman viitisen vuotta sitten keskittyäkseen musiikin tekemiseen.

– Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi viihtynyt siinä työssä. Koin, että suuresta intohimostani olisi mahdollista tehdä myös ammatti. Musiikin tekeminen oli taustalla useammankin vuoden, mutta sitten tein muutamille kavereilleni fiittejä. Niistä biiseistä tuli hittejä, ja palo musiikin tekemiseen roihahti uudelleen.

Tänä kesänä Spekti keikkailee yksin mutta etenkin Brädin ja Uniikin kanssa Rähinä Special -kokoonpanolla. Vapaa-ajallaan hän viihtyy luonnossa.

– Olen innokas metsästäjä, ja kala- ja riistaruoat ovat bravuureitani.

Hän harrastaa myös kalastamista. Perhokalastuksessa häntä kiehtoo yhteys jokiluontoon ja ympäröivään tilanteeseen.

– Perhokalastus toimii myös pakokeinona arjesta: samalla ei halua eikä voi miettiä työasioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.