Skoda Octavia on Suomen suosituin auto – mutta miksi?

Octavia tuli Suomen markkinoilla 20 vuotta sitten ja sen suosio kestää yhä.

Tänä vuonna Trafin tilastoissa kuuden kuukauden eniten rekisteröidyn henkilöautomallin listalla pitää ykköspaikkaa vakuuttavasti Skoda Octavia. Se on omalla sataluvullaan kesäkuussa rekisteröityjen autojen listalla (553) ja omalla tuhatluvullaan tammi-kesäkuussa rekisteröityjen autojen listalla (3320).

Octavian perässä kakkospaikkaa pitää Nissan Qashqai ja kolmantena tulee Toyota Auris. Lista jatkuu vielä seuraavasti: Volkswagen Golf, Toyota Yaris ja Opel Astra.

Mikä kumma voima pitää samat automallit tilastojen kärjessä vuodesta toiseen. Viisi vuotta sitten neljän auton kärki oli 1. Toyota Avensis, 2. Skoda Octavia, 3. Nissan Qashqai ja 4. Volkswagen Golf. Kymmenen vuotta sitten kärkinelikön muodostivat 1. Toyota Corolla, 2. Skoda Octavia, 3. Toyota Avensis ja neljäs oli Ford Focus.

Tutustutaan paremmin listan kärkipäätä pitävään Skoda Octaviaan. Mikä saa sen keikkumaan vuosi vuoden jälkeen myyntilistoilla?

Octavia tuli Suomen markkinoille kaksikymmentä vuotta sitten. Konserni oli vaihtunut Volkswagen Gropiksi ja autossa oli paljon Golfin tekniikkaa. Tosin kaikki tekniikka ei ollut aivan uusinta uutta mitä Volkswagenilla oli, mutta eipä osissa ollut lastentautejakaan.

Skodan kiinnostusta selitti hintaetu, joka vaikka Golfiin verrattuna oli merkittävä. Nyt tuo hintaetu on kaventunut ja on etsittävä muita syitä Skoda Octavian suosioon ostajien silmissä.

– Octavia on ollut markkinoilla jo pitkään ja sille on tullut tietty leima ja status. Skodan muotoilu ei ärsytä ketään, sen tekniikkaan ja toimivuuteen luotetaan. Osalla asiakkaista on ollut Skoda jo aiemmin ja he luottavat autoon, he eivät edes koeaja uutta autoa, nimi vaan paperiin ja uudella autolla ajetaan sitten kotiin, kertoi automyyjä Olli Kärnä Veljekset Laakkosilta Jyväskylästä.

Keskisuomalaisen koeajotiiminkin oli yritettävä selvittää Skoda Octavian menestyksen syitä. Oli lähdettävä koeajolle. Sahattiin maantietä edestakaisin, ajettiin kaupungissa ja pienillä parkkipaikoilla, Sorateiden montutkin kokeiltiin. Takakonttikin tuli tutuksi.

Katso videolta koeajotiimin selitys Skoda Octavian suosioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.