Ferrarin pääjohtajakaan ei saa jonon ohi merkkinsä erikoismallia – yksi suomalainen saa

Urheiluautoista ja formuloista tunnetun italialaisvalmistajan periaatteet ovat selkeät ja luottoasiakkaita kunnioittavat.

Perustavaraan - kuten tämä Ferrari 488 GTB - on tyytyminen, mikäli et ole päässyt Ferrarin eliittiasiakkaiden listalle. Mervi Varonen

Timo Nieminen

Ferrarin organisaatiossa työskenteleminen ei ole oikotie yrityksen erikoismallien ostamiseen. Pikemminkin päinvastoin, jos Ferrarin markkinointijohtajaan Enrico Gallieraan on uskominen.

– Meillä on rajoitetun erän autoissa ehdoton sääntö. Henkilökunnasta tai muista yrityksen sisäpiirissä olevista henkilöistä kukaan ei saa ostaa erikoismallia ennen kuin kaikki halukkaat asiakkaat ovat saaneet omansa. Jos toimisimme toisin, menettäisimme uskottavuutemme, Galliera sanoi Drive-lehden haastattelussa.

Galliera myönsi, että yrityksen johto on myöntynyt tekemään sääntöön yhden poikkeuksen. Se onnekas ei ole yrityksen pääjohtaja, vaan Scuderia Ferrari F1 -tiimin kuljettajat. Tällä hetkellä siis Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel ja Antonio Giovinazzi. Heidän pr-arvonsa siviili-Ferrarin ratissa nähtyinä ja kuvattuina on katsottu etuajo-oikeuden arvoiseksi.

– Mutta F1-kuljettajiltakin vaaditaan täyden listahinnan maksaminen. Lahjoina tai edes alennustuotteina he eivät autoja saa, totesi Galliera.

Gallieran mukaan erikoismalleista lähetetään kysely niille asiakkaille, joiden Ferrari tietää olevan "todella" kiinnostuneita ostamisesta. Viimeksi tarjouksen sai 200 hyväksi tiedettyä asiakasta LaFerrari Apertasta. Jokainen vastasi Gallieran mukaan "tahdon".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.