Mummonikin tietää, mistä kumppaneita etsitään

Nettideittailu voi olla ujon pelastus, kirjoittaa Mia Rouvinen.

Mia Rouvinen

Jos olisin sinkku, pelaisin Tinderiä koko ajan – vaikka se kuulostaa olevan ulkonäkökeskeinen sovellus, pohti kauan naimisissa ollut tuttavani.

Suosittu puhelimeen ladattava deittisovellus on toki tehnyt seuranhakemisesta helpompaa ja rennompaa mutta myös pelimäistä viihdettä. Yksi pelaa Tinderiä tavatakseen elämänsä rakkauden, toinen kaipaa seuraa rientoihin ja kolmas pelkästään lakanoiden väliin.

Vaihtoehtoja piisaa: Suomi 24 -treffit, Match.com, Eliittikumppani, Heya, Bumble... 85-vuotias mummonikin tietää, että ihmiset kohtaavat nykyisin netissä; se ei ole enää mitenkään noloa.

Vuonna 2012 lanseerattu Tinder oli jo viime vuonna saatavilla noin 200 maassa, ja aktiivisia käyttäjiä oli erään uutisen mukaan joka päivä 9,6 miljoonaa.

Sovellus hyödyntää puhelimen paikkatietoja ja tarjoaa mahdollisuuden rajata haku lähialueelle, minkä takia sitä on arvosteltu myös seksinhakusovellukseksi.

Kuitenkin marraskuussa julkistetun käyttäjätutkimuksen mukaan 80 prosenttia hakee muuta kuin yhden yön seuraa. Entistä useampi aikuinenkin tietää jo pariskuntia, joiden tarina on alkanut Tinderistä.

Älä odota mitään. Näin sovellusta vuosia käyttänyt tuttavani neuvoi keski-ikäistä ystäväänsä. Sovelluksessa voi keskustella monen kanssa yhtä aikaa, joten ehdotus lähteä kahveille ei tarkoita vielä sen kummempaa.

Kun uutuudenviehätys katoaa, tulee pettymyksiä ja keskustelujen aloittaminen puuduttaa, voi kysyä, onko nettideittailussa järkeä. Kuitenkin vasta toisen tavattuaan tietää, kohtaavatko kemiat.

Rakkauteen voi törmätä vaikka lähikaupassa, mutta silloin pitää uskaltaa avata suunsa. Nettideittailussa ensimmäinen askel on ujollekin helpompi: riittää kun naputtaa viestin. Jos toinen ei reagoi siihen toivotusti, se ei tunnu niin pahalta kuin kasvokkain.

Ja jos lähikaupan säteilevä tyyppi sai sanat takertumaan kurkkuun, niin Happn-deittisovellus voi olla pelastus, jos molemmat käyttävät sitä. Se listaa käyttäjiä, joiden kanssa polut ovat konkreettisesti kohdanneet.

Kirjoittaja on Sunnuntaisuomalaisen toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.