Harvinainen katu-McLaren hinaa hinnat pilviin huutokaupassa

Kolmen istuttava, rajoitetun valmistussarjan coupé innostaa ökyrikkaat autokeräilijät taas ostoksille.

Asiantuntijat arvioivat, että harvinaisen McLaren F1 -maantieauton hinta nousee huutokaupassa reilusti yli kymmeneen miljoonaan euroon. Bonham´s

Timo Nieminen

Autohuutokauppojen hintapörssin kaikkien aikojen kärkipäätä kolkutellaan, kun maantiekäyttöön valmistettu McLaren F1 tulee elokuussa myyntiin Bonhamin huutokaupassa Kaliforniassa.

Huutokauppaan tuleva auto kuuluu McLaren F1 -vakioautojen ensimmäiseen valmistussarjaan, joka käsitti 64 autoa. Myöhemmin valmistettiin vielä nelisenkymmentä yksilöä mallinimillä McLaren F1 LM, GT ja GTR.

Myyntiin tulevan McLaren F1:n runkonumero on 044. Se on ensimmäinen Brittein saarilta Yhdysvaltoihin päätynyt F1. Alkuperäisessä kuosissaan olevalla, vuonna 1995 valmistuneella autolla on ajettu noin 15 000 kilometriä.

McLaren on erikoinen, kolmen istuttava coupé. Kuljettaja istuu keskellä.

Autossa on 6 064-kuutioinen V12-moottori, josta lohkeavat 627 hevosvoiman tehot. Huippunopeudeksi ilmoitetaan 391 kilometriä tunnissa, mikä teki siitä aikanaan maailman nopeimman sarjavalmisteisen automallin.

Huutokauppa järjestetään ökyrikkaiden suosimassa Carmelin kaupungissa, joka on ihan yhtä erikoinen kuin siellä nyt huutokaupattava auto. Carmelissa ei esimerkiksi ole katuvaloja eikä pysäköintimittareita. Yli viiden sentin koroilla varustetuilla korkokengillä saa Carmelissa liikkua vain, jos on hakenut kaupungin viranomaisilta luvan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.