Mersun veikeä syötönpalautus Volvolle: "Olemme sitoutuneet dieseliin."

Daimler AG ja sen vahvin tuotemerkki Mercedes-Benz kehittävät sähköautoja, mutta pitävät tiukasti kiinni polttomoottoreista.

Uusi ja hulppea Mercedes-Benz S 400 d 4MATIC etenee dieselin voimalla. Andreas Lindla

Timo Nieminen

Saksalaisvalmistaja Mercedes-Benz on ottanut räväkästi kantaa polttomoottorin alasajosta käytävään keskusteluun, jota Volvo kiihdytti muutama viikko sitten ilmoituksella sähköistymisestään.

– Olemme ehdottomasti sitoutuneet dieselmoottoriin ja sen kehittämiseen. Dieselillä on iso rooli autonvalmistuksessa vielä pitkään, Mercedes-Benzin kehitysjohtaja Armin Herold sanoi Drive-autolehden haastattelussa.

Esimerkiksi uudistuneeseen S-sarjalaiseen Mercedes-Benz toi täysin uuden dieselmoottorin, joka tuottaa 286 hevosvoiman tehot ja 600 newtonmetrin väännön. Yhdistetty kulutus on 5,5 litraa ja hiilidioksidipäästöt 145 grammaa.

Heroldin mukaan Daimler-konsernissa tehdään jatkossakin laajaa tuotekehitystyötä dieselien parantamiseksi.

– Polttomoottorin kuolemasta puhuminen on pitkälti arvailua. Vaikka kaikki valmistajat tietenkin tekevät täyssähköautojen tekniikan parissa rajusti töitä, kukaan ei todellisuudessa tiedä, mitä viiden vuoden kuluttua tapahtuu, muistutti Herold.

Heroldin mukaan yhtiöiden sisälläkin käydään kovaa kisaa.

– Mercedes-Benzilläkin polttomoottorimiehet ja EQ-alabrändi (= sähköisen liikkuvuuden yksikkö) mittelevät luodakseen puhtaampia ja parempia tuotteita. Oman talon sisäinen kisailu on pelkästään hyvä asia.

Aiemmin tällä viikolla Daimler AG ilmoitti kutsuvansa yli kolme miljoonaa Mercedes-Benzin diesel-autoa ylimääräiseen huoltoon Euroopassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.