Sportti-Yariksen haluavilta vaaditaan nopeat kädet ja tonnin etumaksu

Toyota Yaris GRMN:n myynti alkaa Jyväskylän MM-rallin ensimmäisen erikoiskokeen aikana.

Toyota sanoo, että rajoitetun tuotantoerän Yaris GRMN ei ole ratatykki, vaan arjen sporttiauto. Toyota

Timo Nieminen

Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esitellyn Toyota Yaris GRMN:n ostaminen ei ole ihan yksinkertainen temppu.

Rajoitetusta tuotantoerästä 400 myydään Eurooppaan. Se tarkoittaa, että autosta tulee keräilyharvinaisuus. Tuo tieto jo sinänsä innostanee tuhansia autoharrastajia liikkeelle.

Toyotan ohjeet GRMN:stä haaveileville ovat seuraavat:

Mene jo etukäteen toyota.fi-sivustolle, kirjaudu ja tilaa Yaris GRMN:n uutiskirje. Siten saat sähköpostiisi myöhemmin täsmäohjeita.

Käytännössä GRMN:n varaaminen toimii siten, että myyntisivusto avataan internetissä torstaina 27. heinäkuuta kello 19. Täsmälleen samaan aikaan muuten alkaa Jyväskylän MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe. Heti ostohalunsa ilmoittaessaan on maksettava tuhannen euron varausmaksu.

Varausmaksuja otetaan jokaisessa maassa vastaan vain rajoitettu määrä (joka Suomessa tuskin on suuri). Myöhemmin varausmaksun maksaneet kutsutaan koeajamaan GRMN. Jos auto ei lopulta kiinnosta tai ostopäätös kaatuu muusta syystä, varausmaksu palautetaan. Toyota Auto Finland Oy:n verkkosivujen mukaan GRMN maksaa Suomessa 42 458,85 euroa.

GRMN on rallipoluilla jyräävän Yaris WRC:n ja vakio-Yariksen räväkkä välimuoto. Autossa on 1,8-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa 212 hevosvoimaa. Nollasta sataan mennään 6,5 sekunnissa ja huippunopeus on 230 kilometriä tunnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.