Olli Herman on eronnut mutta yhä naimisissa

Käsityöläisyyttä arvostavan rokkarin moottoripyörää tehtiin pari vuotta.

Olli Herman vastustaa konemaista massatuotantoa. Rikama Essi

Mia Rouvinen

Reckless Love -yhtyeen laulaja Olli Herman (Olli Kosunen), 34, tunnetaan kasarirokkarityylistään. Tänä kesänä tyyli on täydentynyt pitkäaikaisella haaveella, Hermanille varta vasten kustomoidulla moottoripyörällä.

– Penelopea tehtiin minulle Tampereella pari vuotta. Sen valmistuminen on yksi rasti seinään, unelmien täyttymys, hän hehkuttaa.

Turkoositankkisen chopperin kantapyörä on 1990-luvulla valmistunut Harley Davidson.

– Kun ensimmäisen kerran kuulin harrikan, niin se oli menetetty peli. Tiesin, että haluan sellaisen itsellenikin joskus. Se oli ollut jo ennen sitä tärkeä osa rokkitähtikuvastoa, sillä kaikki idolini ajavat harrikoilla.

Luonnollista oli sekin, ettei pyöräksi valikoidu mitään suoraan tehtaalta tullutta mallia.

– Haluan tehdä kaikesta omaa, kustomoin esimerkiksi kaikki vaatteeni ja kenkiäni. Minulla ei ole juuri mitään, mitä ei olisi kustomoitu. Arvostan kustomointiin liittyvää käsityöläisyyttä, se on samanlaista kuin muusikkous. Se on ihmisten tekemää, eikä konemaista ja massatuotanto.

Viime vuonna Reckless Love teki yli sata keikkaa. Tänä kesänä yhtye nähdään vain muutamilla festivaaleilla, kuten ensi viikonloppuna Laukaan John Smith -rockfestivaaleilla. Yhtyeen jäsenet keskittyvät uuden musiikin tekemiseen.

Vuodenvaihteessa vaimostaan eronnut rokkari ei ole vielä sinkku, vaikka avioaeron harkinta-aika päättyi kesäkuun puolivälissä.

– Toista hakemusta ei ole vielä laitettu, Herman kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.