Ford joutui outoon painiin dinosaurusten kanssa

Raptor-tuotemerkin käyttäminen kiinnostaa sekä autonvalmistajaa että elokuvajättiä.

Ford puolustaa yksinoikeuttaan Raptor-tuotemerkkiin. Kuvassa Ford F150 SVT Raptor -lava-auto. Keskisuomalaisen arkisto

Timo Nieminen

F-sarjan Raptor-versiot ovat järeintä, mitä Ford sarjatuotantona valmistaa. Valmistaja on monissa yhteyksissä antanut ymmärtää, ettei Raptoria pysäytä oikeastaan mikään.

Nyt näyttää siltä, että oikeudessa tai välimieskäsittelyssä saatetaan mitata, onko Fordin Raptor vahvempi kuin Raptor-nimeä tottelevat dinosaurukset.

Universal Picturesin tuottamassa ja vuonna 2015 ensi-iltansa saaneessa Jurassic World -elokuvassa seikkailivat raptorit. Elokuvajätti haluaa tuoda laajaan Jurassic Park -tuotevalikoimaansa myös Raptor Squad -leluja ja muuta fanitavaraa.

Ford puolestaan epäilee, että Raptor Squad -tuotteet loukkaisivat autonvalmistajan tuotemerkkiä ja aiheuttaisivat myyntitappioita. Ford muistuttaa, että tuotenimeä Raptor ei käytetä pelkästään järeissä hyötyautoissa vaan myös kauko-ohjattavissa leluautoissa.

Kun uutinen tuli julki amerikkalaisissa viestimissä, kiirehtivät sekä Ford että Universal Pictures hillitsemään julkista keskustelua. Molempien yhtiöiden edustajien mukaan Raptor-tuotemerkin käytöstä keskustellaan rakentavassa hengessä ja ratkaisun uskotaan löytyvän kabineteissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.