Kolumni: Vaihtoja, ehtoja ja vaihtoehtoja

Uusi vaihtoehto vanheni yhtä nopeasti kuin syntyi, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Pertti Ruohonen

Haukkasko Halla-aho(laiset) kannatuskakkaa? Vai eikö perussuomalaisten hajaannus menekään Timo Soinin ja Simon Elon laskuopin mukaan?

Uuden vaihtoehdon vaihtoehto jäi gallupeissa roimasti peruspersuihin jääneiden luvuista.

Uusi vaihtoehto vanheni yhtä nopeasti kuin syntyi, nyt nimi on Sininen tulevaisuus. Halla-aholaiset kirjoittaisivat loikkaripuoleen jälkimmäisen sanan mielellään erikseen. Jommalle kummalle tulee vaisuus vaaleissa. Asetelma tuntuu niin kummalle, että persu-kansakaan ei kyllä taida tietää kummalle.

Gallupien ja äänestäjiensä säikäyttämänä Kike Elomaa näytti kilpailijataustansa tuplaloikkaamalla: ensin perussuomalaisista Uuteen vaihtoehtoon ja sieltä het kohta vanhaan vaihtoehtoon. Elon porukoista Elomaa ei löytänyt eloa eikä maata.

Puoluesisar Arja Juvonen ylsi vain puoleentoista loikkaan: ensin persuista vapaille markkinoille, ja kun markkinoita ei ollut, Arja päätteli, että perussuomalaiset on arjalaisin vaihtoehto.

Naisenergiaa on demareissakin. Johtoäijistä ei ollut presidenttiehdokkaiksi, mutta heistä oli olennaista, että puolueella on oma ehdokas. Lopulta kolme naista astui tielle taistojen, Saulin, Matin, Pekan ja Nilsin. Syksyllä miesvaltainen puolue päättää, häviääkö varsiNaiset vaalit Tuula Haatainen, Maarit Feldt-Ranta vai Sirpa Paatero.

Äänet kuuluvat politiikkaan mutta valitettavasti myös kesäliikenteeseen. Miten on selitettävissä, että 100 metrin katupätkällä kaksipyöräisen pärisijän pitää vaihtaa vaihdetta kuusi kertaa? Ilmeisesti sekalajikehityksessä monella teinipojallakin on jo vaihdevuodet.

Henk. koht. alhainen mopometelin sietokyky saattaa olla vain kaunaa ja kateutta, kun itsellä ei nuoruudessa ollut omaa mopoa. Se ei ole valitettavasti estänyt sitä, etteikö elämässä olisi mopo monesti keulinut ja/tai karannut käsistä.

Epäteknisyys on periytyvää. Perheen muualle muuttaneilla nuoremmilla tyttärillä kangertaa kotitöissä. WhatsAppupyyntöjä pukkaa:

– Imuri lakkas toimimasta. Googlasin, että suodatin tukossa. Mikä se on ja miten se saadaan kuntoon?

– Löysin jonkun kangaspalan siivouskomerosta, varmaan se suodatintyyny. Kun ei mahtunut, leikkasin sen sopivan kokoiseksi, mut ei se edelleenkään toimi.

– Miten ja millä tehdään kinkkupastaa?

– Hermo menee! Mä lopetan tän aikuisen leikkimisen just nyt ja muutan äiti ja iskä takas teijän luo..!

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.