Insesti on Suomen yleisin seksifantasia: "Meillä ei ole ajatuspoliisia"

Seksinovelleissa usein lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja sukupuoliyhteyttä lähisukulaisten kesken, jotka molemmat ovat Suomessa rikoksia. Tekstien julkaiseminen on kuitenkin laillista.

Sukulaisseksi ja insesti ovat Suomen yleisimpiä fantasioita, ainakin verkon seksisivustojen perusteella. Esimerkiksi suositulla Seksinovellit.com-sivustolla julkaistuista novelleista viidentoista luetuimman joukossa on kolmetoista sellaista, jotka käsittelevät sukulaisseksiä eri muodoissa: veljeä siskon kanssa, isää tyttären kanssa ja poikaa äidin kanssa.

Lisäksi seksuaalisia fantasioita käsittelevällä keskustelufoorumilla insestiin liittyvät fantasiat kiinnostavat selvästi eniten: insestikeskustelua on luettu yli 150 000 kertaa, kun toiseksi suosituinta fantasiaa aisankannatuksesta on luettu 50 000 kertaa.

Seksinovellit.com ilmoittaa keräävänsä vuodessa noin 2,5 miljoonaa käyntiä, sillä on 12 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja novelleita on julkaistu yli 2 300.

Keskustelupalstalla ihmiset perustelevat kiinnostustaan sukulaisseksiin muun muassa sillä, että se on äärimmäinen tabu myös seksifantasioiden piirissä.

Seksuaaliterapeutti Henriikka Sundell ei ylläty insestifantasioiden suosiosta. Ihmisiä on hänen mukaansa aina kiihottanut se, mikä on kiellettyä.

– Seksuaalisuus toimii usein siten, että ne asiat, jotka ovat yleisesti paheksuttuja, painavat ikään kuin ihmisessä oikeita nappuloita, Sundell sanoo.

Sexpo-säätiön seksuaaliterapeuttina toimiva Sundell muistuttaa, että perheen sisäiset seksiseikkailut ovat pornoteollisuudessa olleet pitkään yksi suosituimmista fantasioista. Tällöin toimijoina ovat yleensä sisar-, isä- tai äitipuolet.

Novelleissa esiintyy usein lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä sukupuoliyhteyttä lähisukulaisten kesken, jotka molemmat ovat Suomessa rikoksia. Tekstien julkaiseminen on kuitenkin laillista.

Sundell korostaa, että ihmisillä on fantasioita monesta muustakin asiasta kuin seksistä. Insestin tavoin muun elämän fantasiat saattavat sisältää lainvastaisia ajatuksia, kuten vaikkapa ärsyttävän naapurin pahoinpitelyn.

– Fantasiat eivät ole laissa kiellettyjä. Meillä ei ole ajatuspoliisia. Niin pitkään kun fantasioita ei lähde toteuttamaan, kaikki on ok.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut