Näin ylihuomenna autoillaan, näytti Volkswagen-pomo

Konseptiauto Sedric antaa näytteen siitä, miten kaupungeissa saatetaan liikkua vuonna 2025.

Volkswagenin pääjohtaja Matthias Müller näytti, kuinka leppoisasti konseptiauto Sedricissä voisi matkustaa, jos auto joskus päätyisi liikenteeseen. Uli Deck

Timo Nieminen

Volkswagen-konsernin pääjohtaja Matthias Müller kuittasi Geneven autonäyttelyn alkajaisiksi vähän ärtyneesti kritiikin, jonka konseptiauto Sedric on jo saanut. Müllerin mukaan Sedric ei ole höpönlöpöä, vaan erittäin tärkeä osa VW-konsernin tuotekehitystyötä.

– Monet Sedricissä nähtävät toiminnot ja innovaatiot löytyvät tulevaisuudessa aivan varmasti autoistamme. Haluamme näyttää Genevessä kaikille, kuinka ylihuomisen liikennettä rakennetaan, totesi Mûller.

Sedric on erikoisen näköinen, täysin itseohjattavuuteen suunniteltu ajoneuvo. Siinä ei ole rattia eikä polkimia.

Pääjohtajan mukaan Sedric on olennainen osa Volkswagenin strategiaa, joka tähtää vuoteen 2025. Silloin Volkswagen myy Müllerin mukaan vähintään kaksi miljoonaa sähköautoa vuodessa ja sillä on täysi valmius myydä itseohjautuvia autoja.

Volkswagen esitteli Genevessä myös kaksi tuotantovalmista uutuutta. Esille tuotiin merkin uusi lippulaiva Arteon ja Tiguanin tilavampi versio Allspace.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut