Mersun uutuus hämmentää USA:n autokauppaa

Premium-merkki työntyy häpeämättömän hyökkäävästi lava-autojen miljoonamarkkinoille.

Mercedes-Benzin X-sarjalaisessa on matkustustilat viidelle henkilölle ja kuljetuskykyä yli tonnin painoisille tavaroille. Daimler

Timo Nieminen

Amerikkalaiset odottavat poikkeuksellisen kiinnostuneina yhtä Geneven autonäyttelyn uutuuksista. Daimlerin osastolla näyttäytyy Mercedes-Benzin X-sarja, jonka odotetaan hämmentävän Yhdysvaltain valtavia avolava-autojen markkinoita.

Lava-autoa etsivät amerikkalaiset ovat tähän saakka käytännössä valinneet autonsa Fordin, General Motorsin, Fiat Chryslerin, Toyotan tai Nissanin tuotteista. Suosituinta avolavamallia, Fordin F-sarjaa myydään Yhdysvalloissa joka kuukausi vähintään 60 000 kappaletta.

Premium-valmistajat eivät ole avolavojen sarjaan aiemmin syttyneet. Nyt Mercedes-Benz aikoo heittäytyä mittelöön näyttävästi.

X-sarjan tavoitteena on vaatimattomasti olla ylellisin, turvallisin, tyylikkäin ja huomiota herättävin auto omassa sarjassaan. X-sarja sopii valmistajansa mukaan toki ammattikäyttöön ja erilaisiin kuljetuksiin, mutta sitä markkinoidaan ennen muuta jokapäiväisenä perheautona.

Mercedes-Benz vilautti uutta X-sarjan avolavaansa jo viime vuonna, mutta Geneveen tulee valmistajan mukaan tuntuvasti paranneltu versio. Sen tekniset yksityiskohdat paljastuvat ensi viikolla.

X-sarja on syntynyt yhteistyössä Renault-Nissanin kanssa. Pohjois-Amerikassa uutuus ehtii myyntiin tänä vuonna, Euroopassa näillä näkymin ensi vuoden alkupuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.