Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olympiamitalin jälkeinen arki on karu: ei tullut sponsoreita

"Pitää olla itse aktiivinen", nyrkkeilijä ja olympiamitalisti Mira Potkonen sanoo.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen palkittiin Suomen Urheilugaalassa. Antti Aimo-Koivisto

Janne Laitinen

<story-element type="paragraph"> Nyrkkeilijä ja olympiamitalisti Mira Potkonen, 36, sanoo, ettei olympiamitali ole tuonut uusia sponsoritarjouksia. Potkonen otteli pronssimitalin Rion kesäolympialaisissa.

<story-element type="paragraph"> – Sponsoririntamalla ei ole tapahtunut suurempia muutoksia, ei ole tullut tarjouksia niin sanotusti. Toki täytyy olla itse aktiivinen, en odotakaan että tarjouksia tulee ovista ja ikkunoista. Nyt alkaa uusi jakso, kun vuosi vaihtui ja vanhoja sponsorisopimuksia uusitaan, Potkonen kertoo Sunnuntaisuomalaiselle.

<story-element type="paragraph"> Potkonen on silti tyytyväinen, että voi keskittyä urheilu-uraansa nykyisten sponsorien ja opetus- ja kulttuuriministeriön apurahan turvin. Päivätöissä hän ei ole käynyt moneen vuoteen.

<story-element type="paragraph"> Potkonen sai kolmanneksi eniten ääniä, kun Suomen urheilutoimittajat äänestivät Vuoden urheilijasta. Hän osallistui Urheilugaalaan ensimmäistä kertaa ja otti rauhallisesti.

<story-element type="paragraph"> – Söin ja jäin hetkeksi juttelemaan ihmisten kanssa, sitten lähdin autolla hotellille nukkumaan. Istuin arvovaltaisessa seurassa, pöydässäni oli muun muassa (mäkihyppääjä) Veikko Kankkonen. Se oli kunnia.

<story-element type="paragraph"> Potkosen seuraava päätavoite ovat Tokion kesäolympialaiset vuonna 2020. Arvokisaottelussa hänet nähdään näillä näkymin seuraavan kerran MM-kisoissa ensi vuonna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut