Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vertailu: Matkavakuutus voi maksaa nolla euroa – tai 164 euroa

Luottokortin lisäetuna saatava matkavakuutus on sama kaikille.

Matkavakuutuksen hankkiminen tulee monelle ajankohtaiseksi vasta juuri ennen matkalle lähtöä, ja tällöin moni ottaa netistä vakuutuksen yksittäistä matkaa varten.

– Jos matkan turvaamisen kuitenkin suunnittelee etukäteen, voi matkavakuutuksen saada jopa kolmen kuukauden Aasian reissulle ilmaiseksi, sanoo VertaaEnsin-sivusto.

VertaaEnsin selvitti matkavakuutuksien hintaa ja kattavuutta.

– Vertailussa on käytetty vakuutusyhtiöiden jatkuvaa matkavakuutusta, koska jatkuva matkavakuutus tulee yleensä halvemmaksi kuin yhden yksittäisen matkan vakuuttaminen.

Vakuutusyhtiöiden lisäksi myös useat luottokortit tarjoavat kortin luotto-ominaisuudella maksetuille matkoille matkavakuutuksen.

– Vertailussa olevien luottokorttien matkavakuutukset ovat yhtä kattavia kuin vakuutusyhtiöiden tuotteet. Luottokortin matkavakuutus on yleensä voimassa, jos matka on ostettu kokonaan tai osittain luottokortilla.

Vertailuun on valittu matkavakuutuksen tarjoavia perusluottokortteja, joiden vuosimaksu on alle 80 euroa vuodessa sekä kolme Suomen tunnetuimpien vakuutusyhtiöiden tarjoamaa matkavakuutusta. Esimerkkinä käytettiin 28-vuotiasta vakituisesti Helsingissä asuvaa henkilöä, ja matkavakuutukseen ostettiin sekä matkustajavakuutus että matkatavaravakuutus. Vertailussa ei ole otettu huomioon mahdollisia vakuutusyhtiöiden tarjoamia alennuksia esimerkiksi pankki- ja vakuutuspalveluiden keskittämisestä.

Vertailussa oli kaksi matkavakuutusta, jotka ovat täysin maksuttomia: Bank Norwegianin Visa Credit ja Aktian Mastercard Gold -luottokorttien matkavakuutukset.

– Näitä luottokortteja voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat, eikä niihin sisälly kuluja. Kyseisten luottokorttien matkavakuutukset ovat voimassa kotimaassa sekä kaikkialla ulkomailla, ja esimerkiksi Aktian kortin tarjoama korvaus matkan peruuntumisesta on vertailun suurimpien korvausten joukossa. Vakuutuksen voimassaolo edellyttää, että lennot ja hotelli on maksettu kyseisellä kortilla.

– Vertailun kallein matkavakuutus oli vertailun mukaan Pohjolan Mittaturvan matkavakuutus, joka maksaa esimerkkihenkilölle 164 euroa. Hinnassa on tällöin mukana matkatavaravakuutus koko perheelle.

Luottokorttien vakuutus on sama kaikille, vakuutusyhtiöiden matkavakuutukset ovat räätälöityjä:

– Luottokorttien matkavakuutukset tarjoavat kattavan turvan matkustajalle. Vakuutusyhtiöiden tarjoamissa matkavakuutuksissa kuluttaja pystyy kuitenkin vaikuttamaan esimerkiksi matkatavaroiden omavastuun osuuteen.

Vanha sääntö pätee: matkat kannattaa maksaa luottokortin luotolla:

– Lennot ja hotellit on aina hyvä maksaa luottokortilla: jos lento peruuntuu esimerkiksi lentoyhtiön konkurssin takia, voi luottoyhtiöltä vaatia korvausta. Tilisiirrolla omia rahoja on paljon vaikeampi saada takaisin.

Matkavakuutus kannattaa hankkia.

– Jos matkavakuutusta ei ole, sellainen kannattaa ehdottomasti hankkia. Kannattaa myös miettiä, mitä itse tarvitsee ja mitä mieltää itselleen tärkeimpänä vakuutuksen sisällössä. Luottokorttien matkavakuutuksia ei kannata missään nimessä unohtaa: on tuhlausta ostaa erikseen matkavakuutus, jos sellainen löytyy jo lompakosta, rahoitusalan asiantuntija ja VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Lauri Timgren kommentoi.

Lähde: VertaaEnsin