Kyllästyttääkö tankkaaminen? Yhdysvalloissa autoon voi tilata bensaa älypuhelimella

Älyauto voi jatkossa huolehtia tankkauksesta täysin itsenäisesti.

Bensa-asemilla tankkaaminen voi siirtyä historiaan. Historiaa se on jo ainakin Kaliforniassa niille, joilla on allaan Bentley. KSML

Teppo Koskinen

Miksi autonomistajien pitäisi jonottaa bensa-asemalla tai tehdä mutkia matkaan, kun tankki alkaa olla tyhjä, kun bensan voi yhtä hyvin tuoda auton luo?

Bentleyn asiakkaat Kaliforniassa voivat ainakin jatkossa unohtaa jonottamisen. Yhtiö on alkanut hyödyntää älupuhelinsovellusta, jonka avulla autolle voi tilata tankkauksen sovittuun aikaan ja paikkaan.

Palvelun toimittaa Filld-niminen start-up-yritys, joka on jaellut bensiiniä autoihin jo jonkin aikaa Piilakson ja San Franciscon alueella Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Filld veloittaa tilauksesta palvelumaksuna runsaat kaksi euroa ja bensiinistä lähimmän kolmen aseman halvimman hinnan.

Palvelu liittyy Bentleyn uuteen palvelumalliin, jossa auto hyödyntää esineiden internetiä. Jatkossa palvelu voi tilata tankkauksen itsenäisesti niin, ettei käyttäjän tarvitse huolehtia lainkaan polttoaineen riittävyydestä.

Yhtiön markkinointijohtajan mukaan palvelun tarkoituksena on antaa Bentleyn omistajille "kaikkein suurinta luksusta: enemmän aikaa".

Palvelu on ensivaiheessaan saatavilla vain Kaliforniassa. Palvelun käyttäminen luonnollisesti edellyttää toistaiseksi myös Bentleyn omistamista.

Volkswagen-konserniin nykyisin kuuluvalla Bentleyllä ei ole maahantuojaa, mutta kansainvälisillä markkinoilla uusien autojen hinnat liikkuvat sadoissatuhansissa euroissa.

Lähteet: BBC, Car and Driver

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.