Täsmäisku pastalle

Ulla Häkkinen

Lo Zoccolaio Dolcetto d’Alba 2014

Piemonten punaisista saa yleensä pulittaa useita kymmeniä euroja, siitä pitävät huolen Nebbiolosta valmistetut statusviinit barolo ja barbaresco. Arkisille pastaruuille kannattaa hankkia edukkaampia dolcetto-viinejä. Dolcetto on Piemonten aikaisin syyskuussa kypsyvä, melko tanniininen lajike. Se on parhaimmillaan muutaman vuoden ikäisenä. Ilman tammea valmistettu punaviini on tuoksultaan hennon savuinen ja tummien murskattujen marjojen sävyttämä. Siinä on myös vaniljan, neilikan ja yrttien sävyjä. Nuorekas, keskitäyteläinen ja räjähtävän marjainen maku, joka muistuttaa kirpeää puolukkaa. Jälkimaku on ryhdikäs ja kermamaisen hapankirsikkainen. Tarjoa reilusti viilennettynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.