Mustakaaliin kannattaa tutustua

Vihannekset Italian ja erityisesti Toscanan toreilta tuttu mustakaali eli palmukaali eli cavolo nero on löytänyt tiensä myös meille.

Mustakaali on upean värinen superfood. Väri kertoo sen ravintoarvoista, jotka ovat samat kuin tutulla lehtikaalilla. Mustakaalissa on runsaasti B2 -vitamiinia, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja karotenoideja.

Vitamiinien lisäksi siitä löytyy tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita, kuten fosforia ja kaliumia.

Mustakaali on proteiinipitoinen kasvis, sillä sen energiasisällöstä melkein 40 prosenttia koostuu proteiinista. Käytä vain lehdet, ja poista niistä ensin paksu keskiruoti tai ohenna sitä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut