Yöpakkaset maustavat palsternakan

Ensi viikolla (10.–16.10.) vietetään valtakunnallista palsternakkaviikkoa.

Palsternakka on porkkanan lähisukulainen, mutta vaaleampi ja voimakkaamman makuinen. Sen maku on parhaimmillaan syksyllä ensimmäisten yöpakkasten jälkeen.

Palsternakka on myös ravintosisällöltään arvokasta syötävää. Sen sisältämät eteeriset öljyt ja korkea sokeripitoisuus antavat sille aromikkaan maun. Se sisältää juuresten tapaan runsaasti hiven- ja kivennäisaineita kuten kaliumia.

Palsternakkaa käytetään perinteisesti liemijuureksena purjon, sellerin ja persiljan rinnalla. Nykyisin sitä on alettu käyttää myös padoissa, keitoissa, gratiineissa ja kasvispihveissä. Se sopii myös perunan tavoin soseeksi tai vaikkapa leivonnaisiin. Palsternakka on myös erinomainen uunijuures ja pannulla paistettuna liharuokien lämmin lisäke.

Palsternakka saattaa aiheuttaa joillekin allergisia reaktioita eikä kypsentäminen tai pakastaminen vähennä sen allergisoivaa ominaisuutta. Lähde: satokausikalenteri.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.