Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

ABC:lle vaihtanut huippukokki: Enää en avaisi ravintolaa joka ilta

"Jos ruoka on hyvää, ravintolan ei tarvitse olla keskustassa", Mikko Rosendahl sanoo.

Huippukokki Mikko Rosendahl söi lounasta Kuopion Pitkälahden ABC:llä. Aake Roininen

Janne Laitinen

Konkurssin kokenut huippukokki Mikko Rosendahl miettisi kahteen kertaan aukioloaikoja, jos perustaisi nyt ravintolan.

– Miettisin, onko järkevää olla auki joka ilta. Ehkä tarjoaisin lounasta viitenä päivänä ja à la carte -ruokaa vain viikonloppuisin. Enkä tiedä, olisiko ravintola keskustassa vai jossain muualla. Jos tullaan syömään ja käytetään siihen useita tunteja, periaatteessa on sama, missä paikka sijaitsee, Rosendahl sanoo.

– Väki käyttää edelleen hyvin ravintolan palveluja, mutta valitettavasti vain kello 11:n ja 13:n välillä. Illat ovat hiljaisia.

Kuopiolaisen Rosendahlin pyörittämä, valtakunnallisesti arvostettu Ravintola Os teki konkurssin vuosi sitten syksyllä. Rosendahlin mukaan muutto isompiin liiketiloihin Kuopion kauppakeskus IsoCeehen oli huonosti harkittu.

Suomalaisten kuluttaminen oli laskussa ja kilpailu kovaa. Eikä fine dining -tunnelmaan oikein istunut kauppakeskuksen alakerran kuntosalilta kuuluva ähinä ja kolina.

Sunnuntaisuomalainen haastatteli Rosendahlin tämän nykyisellä työpaikalla Kuopion Pitkälahden ABC-liikenneasemalla. Gourmet-kokin nimitys ABC-aseman keittiöpäälliköksi sai paljon huomiota vuosi sitten.

Rosendahl kertoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa loppuunpalamisestaan ja uudesta alusta ison ketjun keittiövelhona.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut