Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suolan ja auringon Cervia

Riminin lähistöllä sijaitseva pikkukaupunki on jäänyt suomalaisille tuntemattomaksi.

Pohjois-Italiassa, Emilia-Romagnan alueella sijaitseva Cervia on jäänyt suomalaisille tuntemattomaksi matkailukohteeksi.

Pitkälle turismista elävä Cervia on 30 000 asukkaan pikkukaupunki Adrianmeren rannalla. Kymmenen kilometrin hiekkaranta, mittava valikoima majoitusvaihtoehtoja sekä tasokkaita ravintoloita ja kahviloita ovat itsessään jo tarpeeksi hyviä syitä kokeilla lomakohdetta, jossa suomalaisia ei kävele aivan helposti vastaan.

Cervia markkinoi itseään suolakaupunkina. Suola on ollut aikoinaan kallis kauppatavara, jota Cerviassa on riittänyt aina varastettavaksi asti. Matkailuneuvonnan toimipisteenä nykyisin toimivasta, 1691 rakennetusta S. Michelen tornista vartijat seurasivat silmä kovana raskaan työn raatajia – valkoista kultaa himoitsevat työntekijät kun yrittivät anastaa suolaa työmaaltaan.

Keskustassa sijaitseva suolamuseo kertoo tarkemmin kaupungin historiasta. Flamingojen kansoittamille suolajärville voi puolestaan mennä tutustumaan oppaan kanssa.

Valtava hiekkaranta sijaitsee keskustan vieressä kävelymatkan päässä. Maksulliset, aurinkovarjoja vuokraavat bagnot hidastavat hiukan harmillisesti rannalle pääsyä (ja jopa sen näkemistä), mutta ennen pitkää rantamajojen välistä löytyy maksuton kaistale. Pariksi tunniksi aurinkovarjon ja -tuolin voi vuokrata halvimmillaan muutamalla eurolla.

Keskustan aluetta hallitsee niin monista muista Italian kaupungeista ja kylistä tuttu aukio, piazza. Torstaiaamuisin hieman sivummassa, keskustan tuntumassa sijaitsevan Piazza Andrea Costan parkkipaikka muuttuu toriksi, josta varsinkin naispuoliset voivat tehdä vaatelöytöjä.

Kirpputorikauppiaat valtaavat usein Cervian muitakin katuja, jolloin iltakävelyt muuttuvat keräilijöille astetta mielenkiintoisemmaksi.

Yöelämää kaipaavien kannattaa suunnata parin kilometrin päähän Milano Marittimaan, jossa saattaa nähdä vaikkapa italialaisia julkimoita.

Samassa suunnassa sijaitsevan 27 hehtaarin kokoisen mäntymetsän keskellä sijaitsee luonnonpuisto eläimineen.

Vuokra-autolla tai julkisilla pääsee helposti läheisiin tunnelmallisiin ja historiallisiin pikkukyliin. Esimerkiksi kukkulan päällä sijaitsevasta Bertinorosta aukeavat huikaisevat näkymät.

Jos Cerviasta ja sen lähialueista haluaa kokea muutakin kuin rannat ja auringon, kannattaa tähdätä lomakuukausien läheisyyteen ja erilaisiin tapahtumiin.

Syyskuussa Cervia juhlii suolaansa kulttuurin, ruoan ja viinin merkeissä Sapore di Sale -festivaaleilla.

Keväällä puolestaan järjestetään jokavuotinen leijafestivaali, jolloin kaupungin rannat täyttyvät sadoista leijan lennättäjistä sekä tietenkin mitä mielikuvituksellisimmista leijoista.

Hintatasoltaan Cervian alue on vaihtelevaa, mutta yleisesti ottaen ruokailu on halvempaa kuin Suomessa. Useissa ravintoloissa saa noin 15 eurolla laadukkaan kahden ruokalajin lounaan viinin kera.

Vaatteet sen sijaan ovat usein kalliimpia kuin Suomessa, mutta Cerviassa on kokoonsa nähden runsaasti vaatekauppoja, joiden alennuksia kannattaa seurata.

Suomesta pääsee Cerviaan halvimmin lentämällä 100 kilometrin päähän Bolognaan, josta voi ostaa noin kymmenen euron junalipun Cerviaan.

Finnair lentää kesäisin suoria lentoja kolmenkymmenen kilometrin päähän Riminille, mutta lentolippujen hinta saattaa tuplaantua esimerkiksi Lufthansan Bolognan lentoihin verrattuna.