Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaine meitä tukee

Yhdysvalloissa yhdys-sana on jäämässä vallan varjoon, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Pertti Ruohonen

Nokia ja Microsoft ovat pistäneet työntekijöitään kävelemään. Japanilainen Nintendo asiakkaitaan. Pokémon Go -peli liikuttaa massoja ja mania(a) maailmalla.

Virtuaaliotuksia etsiessään osa kävelee silmät puhelimessa vaikka auton alle.

Pelaajat ovat keksineet jo pyörän! Ajatuspolkuna, että nopeammin pyörällä päästään. Ovatko nämä pelurit kävelijöitä enemmän pyörällä päästään? Osa on automatisoinut lajin autoiluksi. Odotettavissa on kipeitä osumia ja pokestoppeja.

Pieniä vihreitä miehiä on nähty ennenkin. Ennen kännykkää elämyksen antoi monelle pitkä känni. Onneksi silloin oli pokeja, jotka lisäsivät todellisuutta stoppaamalla kapakkaan pääsyn viestillä Go home!

Presidenttipelitkin käyvät maailmalla kuumina.

Turkissa Erdoganin Recep(ti) tukahduttaa vallan paljon muutakin kuin vallankumouksen virittelyn.

Yhdysvaltojen taistossa yhdys-sana on jäämässä valtojen varjoon. Donald Trump ja Hillary Clinton yrittävät pelata saleihinsa vastustajiaan varaehdokkailla. Trump valitsi Pencen, että miljardööriin penceästi suhtautuvat uskovaiset ja konservatiivit saadaan mukaan. Clintonin valinta on Kaine, toiveella että kai ne latinot ja työväki nyt heitä äänestää.

Itänaapurissa Putin lisää jännitettä – ja omia jatkomahdollisuuksiaan – syyttämällä omistakin virheistään muita Venäjä-vastaisuudesta.

Matkallaan paratiisiin terroristit iskevät maanpäälliseen matkailuun.

Perheen nuorimmainen kysyy, uskaltaako Tukholmaan mennä.

Isän tehtävä on olla huolissaan lapsistaan, vaikka nämä olisivat jo aikuisia. Oma sukupolvi suuntasi Euroopan suurkaupunkeihin, nykypolvi etsii suurempia kokemuksia pienemmistä paikoista.

Neiti 26 vee tekstiviestitti kolmen viikon reppureissusuunnitelmansa lopulta Helsingin kentältä:

”Lento Venetsiaan. Italiasta Kroatiaan, Rijeka + Spiltz + pari saarta. Sit Bosniaan pikkupaikkaan ja sit Sarajevoon. Sieltä bussilla Montenegroon, Podgoricon kautta pienempään paikkaan. Sit mietitään, pyörähdetäänkö Pohjois-Alba­nian kautta Pristinaan Kosovoon. Sieltä Serbian kautta Zagrebiin, ja sit Ljublianan kautta takas Venetsiaan.

Riittäskö tämä tarkkuus?”

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut