Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkittu juttu: Matkailu todellakin avartaa

Noin puolet tutkimukseen vastanneista uskoi, että matkustaminen edistää rauhaa.

Sanotaan, että matkailu avartaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan se on aivan totta. Tutkimuksen mukaan matkailun avulla ihminen muuttuu avoimemmaksi ja luottavaisemmaksi muita ihmisiä kohtaan.

Paljon matkustavat henkilöt luottavat merkittävästi enemmän ihmisiin heti ensitapaamisella verrattuna vähemmän matkustaviin. Ero on havaittavissa senkin jälkeen, kun tuloksista poistetaan muiden muuttujien (muun muassa sukupuoli, ikä, koulutustaso) vaikutus.

76 prosenttia vastaajista uskoi suhtautuvansa matkustamisen ansiosta positiivisemmin kulttuurieroihin ja moninaisuuteen. Yhtä moni uskoi matkailun vaikuttaneen positiivisesti asenteisiin muita kulttuureja kohtaan.

Noin puolet vastaajista uskoi, että matkustaminen edistää rauhaa.

Suomalaisista 77 prosenttia kertoi matkustavansa kokeakseen uusia paikkoja. Yli puolelle (57 prosenttia) tärkein syy matkustamiselle on maailmankuvan laajentaminen.

– Tietenkin myös monella muulla tekijällä on huomattava vaikutus avoimuuteen ja luottamukseen. Jos kuitenkin verrataan esimerkiksi koulutustason vaikutusta matkustamisen tuomiin positiivisiin vaikutuksiin, matkustamisella on huomattavasti korkeampi vaikutus kuin koulutuksella, sanoo Momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa.

– Tämä todistaa sen, että linkki matkustamisen ja luottamuksen välillä on merkittävä.

Suomalaiset kokivat matkustamisen henkilökohtaiset vaikutukset muita maita pienemmiksi. Esimerkiksi vain 61 prosenttia uskoi näkevänsä vierailemiensa maiden ihmiset positiivisemmassa valossa matkailun ansiosta, kun kaikkien vastaajien keskiarvo oli 75 prosenttia.

Suomalaiset suhtautuvat varauksella myös matkailun vaikutuksiin yleisesti. Suomalaisista vain 36 prosenttia uskoi matkailun edistävän rauhaa. Kaikkiaan vastaajista 53 prosenttia uskoi matkailun tuovan maailmaan rauhaa.

Matkahakukone Momondon teettämään tutkimukseen osallistui yhteensä 7 292 vastaajaa 18 eri maasta. Kysely on maantieteellisesti sekä ikä- ja sukupuolijakaumaltaan väestöedustava.

Lähde:

Momondo