Naisen tarkkasilmäisyys perui parkkisakot – pilkku puuttui tekstistä

Osataan siitä pilkun paikasta käräjöidä Amerikassakin. Riskil� Satu

Mervi Varonen

Suomessa nuristaan usein pysäköintivirhemaksuista. Koska laki antaa varaa tulkinnoille, ovat parkkisakot johtaneet jopa korkeimman oikeusasteen käsittelyyn. Parkkikiekon asetuksista ja pysäköinnin oikeudellisuudesta tuntuu riittävän minuutin ja millin tarkkaa vääntöä loputtomiin.

Mutta osataan siitä pilkun paikasta käräjöidä muuallakin kuin meillä, kirjaimellisesti. Amerikan mantereelta Ohiosta kantautuu uutinen, joka kertoo autoilijan välttäneen parkkisakot, koska pilkku oli väärässä paikassa eikä hän osannut tulkita lakipykälää oikein.

Sikäläinen laki sanoi, että yli 24 tunnin pysäköinti oli kiellettyä, kun kyseessä on motor vehicle camper eli vapaasti suomennettuna moottoriajoneuvo matkailuajoneuvo.

Pilkuttomasta sanaparista nainen veti johtopäätöksen, että kielto koski vain karavaanareita ja jätti avolava-autonsa kadulle parkkiin. Hän sai parkkisakot, mutta valitti hämäävästä pilkun puutteesta. Tuomari totesi, että kuski oli oikeassa ja sakot peruttiin. Joskus parkkisakko on pienestä kiinni, tässä tapauksessa pilkusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.