Tämä auto päätyi pilkan kohteeksi kulutusmittauksessa

Mitsubishi Outlander PHEV -pistokehybridin ilmoitettu 1,9 litran keskikulutus enemmän kuin kaksinkertaistui suuressa brittitutkimuksessa. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Which?-kuluttajalehden toteuttama tutkimus autojen todellisista kulutusluvuista on nostanut hälyn Britanniassa. Testatuista malliversioista (yhteensä 200) vain kolme pysyi lehden tilaamassa mittauksessa ilmoitetuissa yhdistetyn kulutuksen luvuissa.

Jokaisessa tutkimuksessa löytyy myös pahnanpohjimmainen. Tässä mittauksessa kärsijäksi joutui Mitsubishin ladattava pistokehybridi Outlander PHEV, jonka mitatut kulutuslukemat poikkesivat eniten valmistajan ilmoittamista.

Valmistaja lupa Outlander PHEV:n yhdistetyksi kulutukseksi 1,9 litraa satasella, mutta Which?-lehden tutkimuksessa kulutukseksi mitattiin 4,2 litraa. Isolle autolle sekään ei ole paljon, mutta kun ero luvattuun on toistasataa prosenttia, joutui Outlander PHEV brittimediassa "kulutushuijauksen" symboliksi.

Outlander-pistokehybridissä on 2-litrainen bensiinimoottori ja kaksi 60-kilowattista sähkömoottoria. Sen hiilidioksidipäätöiksi ilmoitetaan vain 44 grammaa kilometrillä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut