Katsastusasemille uusi palvelu: hoitavat autojen osamaksuja

Yksityisten väliseen autokauppaan tarjotaan osamaksurahoitusta, jonka sopimuspaperit allekirjoitetaan katsastusasemalla. Martti Ratia

Jorma Rahkonen

Yksityisten henkilöiden väliseen ajoneuvokauppaan on tuotu uusi rahoituspalvelu, joka toimii samantyyppisesti kuin autoliikkeistä tuttu osamaksurahoitus. Samalla joillakin katsastusasemilla aletaan palvella myös autorahoitusasioissa.

Palvelun järjestää Rahoituskumppani Suomi, jonka kanssa yhteistyössä toimii 14 Plus-Katsastus-ketjun asemaa.

Rahoituskumppanin toimitusjohtajan Tuomas Evokarin mukaan vastaavaa palvelukokonaisuutta ei ole ollut aiemmin saatavilla yksityisten väliseen kauppaan. Kaupan kohde toimii osamaksurahoituksen vakuutena. Käsirahasuositus on 10 prosenttia ja rahoituskorko on 5,9 prosenttia ja kulut.

– Ennalta määrättyjä maksimisummia ei ole, ja rahoitus on mahdollista saada kaikkiin rekisteröityihin ajoneuvoihin iästä ja ajomäärästä riippumatta, hän kertoo.

Prosessi toimii siten, että ostaja hakee ensin luottopäätöksen Rahoituskumppanin verkkosivulta. Luottopäätöksen saatuaan ostaja ja myyjä allekirjoittavat sopimuspaperit lähimmällä Rahoituskumppanin kanssa yhteistyötä tekevällä katsastusasemalla.

Kauppasumma näkyy myyjän tilillä keskimäärin 2–3 pankkipäivän kuluessa sopimusten allekirjoittamisesta. Palvelu on myyjälle maksuton ja Rahoituskumppani hoitaa kauppakirjoihin, rekisteröinteihin ja vakuutusten tekoon liittyvät toimenpiteet.

Yhteistyöasemien verkosto laajenee kevään aikana. Evokari kertoo, että mukaan tulee muita katsastusasemaketjuja.

Rahoituskumppani Suomi on kotimainen, vuonna 2014 perustettu yksityisten välisen ajoneuvokaupan rahoitus-, vakuutus- ja takuupalveluihin keskittynyt yritys. Evokari omistaa yhtiön yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.