Liikenneympyrä on fiksu, valitettavasti kuskit eivät ole

Liikenneympyrät ovat liian vaikeita jyväskyläläisille, provosoi syksyllä Keski-Suomeen muuttanut mies, joka epäilemättä itse ajaa virheettömästi. Jaana Kautto

Timo Nieminen

Keskisuomalaisen auto- ja liikennetoimitukseen on talven aikana viisi tai kuusi kertaa soittanut mies, joka sanoo muuttaneensa viime syksynä Jyväskylään. Hänen mielestään missään ei liikenne töki yhtä pahasti kuin Jyväskylässä.

Nyt hän ilahdutti meitä taas. Tällä kertaa syynä olivat kiertoliittymät eli liikenneympyrät.

Jyväskyläläiset ovat liikenneympyröissä ajamisessa kuulemma täysiä urpoja. Jotkut jäävät tien tukoksi odottelemaan, kun pitäisi mennä mukaan liikennevirtaan. Liian harva muistaa näyttää suuntavilkkua ympyrästä poistuessaan. Jotkut pistävät vilkun oikealle jo ennen ympyrää ja toiset pitävät ympyrässä vilkkua koko ajan päällä. Eivätkä kaikki kuulemma vieläkään tajua, että ympyrässä jo ajavaa pitää väistää.

– Liikenneympyrä on fiksu keksintö. Valitettavasti jyväskyläläiset kuskit eivät ole yhtä fiksuja, provosoi ahkera soittaja.

Autotoimitus uskaltaa olla toista mieltä. Liikenneympyröissä ajaminen sujuu keskimäärin aika hyvin.

Emmekä missään tapauksessa paljasta, mistä kaupungista rakas soittajamme sanoo olevansa lähtöisin. Muuten alkaisi taas tämä eipäs-juupas-Puijo-Laajavuori-Kalpa-JYP -keskustelu, josta ei koskaan jää mitään käteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.