Parkkialueen kolhut voi torjua sadan euron härpäkkeillä

Tällaisilla kolhusuojilla eli lukijamme mukaan "härpäkkeillä" estetään ovien aiheuttamat kolhut ahtailla parkkialueilla.

Timo Nieminen

Parkkihalleissa ja ahtailla pysäköintialueilla kolhitaan tiuhaan autojen kylkiä. Huolimattomasti avattu ovi jättää helposti jälkensä naapuriruutuun pysäköityyn autoon.

Keskisuomalaisen autosivujen lukija Kari V. vakuuttaa, että ongelmasta pääsee vaivattomasti. Hän pysäköi työnsä takia auton joka päivä liian ahtaaseen ruutuun parkkitalossa. Kolhut hän on ehkäissyt vajaan sadan euron investoinnilla, jonka teki kaksi ja puoli vuotta sitten.

Kari V:n niksi ovat kolhusuojat, jotka kiinnittyvät auton kylkiin pehmustetuilla magneeteilla. Itse suojukset ovat valmistajasta riippuen polyuretaania/silikonia tai vastaavaa iskut kestävää materiaalia. Suojukset kiinnittyvät ja irtoavat helposti. Taka- ja etuoven suojuksien välissä on oviaukosta auton sisälle sujautettava turvaketju, joten suojuksia ei voi varastaa.

Lukijamme suosittelee auton kolhuihin kyllästyneille googlettamista vaikkapa sanoilla "car door protection". Verkkokaupoista kuulemma löytyy vaihtoehtoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.