Kaikkea muuta kuin kaksi marjaa

Kuva parkkipaikalta Rooman keskustasta: Porsche Cayennen ja Fiat 500 TV Gianninin ikäero on reilut 40 vuotta, kokoero käsittämätön.

Timo Nieminen

Erittäin vihainen, paljon kokenut herrasmies soitti autotoimitukseen. Hänellä oli enemmän asiaa kuin Karpolla.

Pitkähkön ja kirosanojen sävyttämän puheenparren seasta toimitus löysi kuin löysikin jyväskyläläismiehen sanoman.

Tässä viesti tiivistettynä:

"Autoani on kuukauden aikana kahdesti kolhittu parkkitalossa. Ihmiset vähättelevät kolhuja ja sanovat, että sellaista tietenkin sattuu, koska autot ovat kasvaneet. Eivät autot vuosikymmenten aikana keskimäärin ole kasvaneet, vaan ihmiset ovat tulleet vastuuttomiksi lurjuksiksi. Eivät kunnioita toisen omaisuutta."

Autotoimitus on soittajan kanssa osittain sama mieltä. Parkkikolhut johtuvat poikkeuksetta huolimattomuudesta, ne olisivat usein vältettävissä.

Mutta automaailman muutoksesta toimitus uskaltaa olla eri mieltä. Kaikkien tilastojen mukaan rekisterissä olevien autojen keskikoko kasvaa joka vuosi.

Todisteeksi sopii autotoimituksen opintomatkalla Roomassa kännykkään tarttunut valokuva. Siinä seisovat sulassa sovussa pysäköityinä Porsche Cayenne -maasturi ja Fiat 500 TV Giannini. Autoilla on ikäeroa nelisenkymmentä vuotta, eivätkä ne totisesti ottelisi samassa sarjassa autojen olympiakisojen painimolskilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.