Juupajoen ihme tulee vihdoin Hipposhalliin

Moottoripyöränäyttelyissä on aina kaikenlaista nähtävää. Tulevana viikonloppuna on vuorossa 24. Keski-Suomen moottoripyöränäyttely Jyväskylän Hipposhallissa. Jussi Nukari

Timo Nieminen

Suomalaisen käsityön hienoimmat tuotteet näyttäytyvät ensi viikonvaihteessa Jyväskylän Hipposhallissa.

Keski-Suomen moottoripyöränäyttelyn rakennettujen pyörien osastolla on ihailtavissa muun muassa Veikko Sikiön huikea taideoteos WSA, jonka piti ehtiä Hipposhallin näyttelyyn jo vuosi sitten. Sanonta parempi myöhään kuin ei milloinkaan pätee tässä tapauksessa, sillä sittemmin WSA on niittänyt mainetta maailmalla. "Juupajoen ihmeeksi" kutsuttu WSA ja itseoppinut metallimies Sikiö nappasivat viime syksynä moottoripyörien rakentamisen MM-hopeaa.

Suomalaisista huippurakentajista tuovat pyöriään näytille esimerkiksi Alpo Varis,Jussi Lundelin, Jussi Pakalén, Martin Grön ja jyväskyläläinen Anssi Kantonen.

Järjestyksessään 24. Keski-Suomen moottoripyöränäyttely käydään keväisemmässä säässä kuin vuosikausiin. Näyttelyn avauspäivälle eli lauantaille on sääennusteen mukaan luvassa toistakymmentä lämpöastetta, joten monet näyttelyvieraat saapunevat Hipposhallille omilla moottoripyörillään.

Pyörien ja varusteiden lisäksi Hipposhallissa nähdään muun muassa trial- ja muotinäytöksiä.

Jyväskylän Moottoriklubin järjestämän näyttelyn lipputuloista osa lahjoitetaan Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.