Lomailija: Älä unohda näitä matkalaukustasi

Lomamatkat Oy:n matkaoppaat listasivat tavaroita, jotka matkalaukkuun on hyvä muistaa pakata. Timo Nieminen

Matti Tuominen

Lomamatkat Oy:n matkaoppaat listasivat tavaroita, jotka matkalaukkuun on hyvä muistaa pakata. Vähäpätöisiltäkin tuntuvat välttämättömät tarvikkeet aiheuttavat kotiin unohtuessaan kuitenkin ikävän loven lomailijan budjettiin.

Aurinkovoide, aurinkolasit, uimapuku sekä rantasandaalit on helppo ostaa lomakohteesta, mutta lomailijan lompakkoa ostokset verottavat turhaan. Kotiin palatessa ei auringonottoon tarvita tuplavarusteita. Loma on varmasti mielekkäämpää aloittaa pulahtamalla suoraan vilpoiseen mereen rantavarusteiden ostamisen sijaan.

Lääkkeiden hankkiminen lomakohteessa voi olla erittäin vaivalloista. Lisäksi resepti- ja allergialääkkeiden unohtaminen kotiin voi olla jopa hengenvaarallista. Jos lääkkeet kuitenkin unohtuvat, kannattaa olla yhteydessä sekä kotimaiseen että paikalliseen lääkäriin. Mikäli lomailee valmismatkalla, auttaa matkanjärjestäjä yhteydenotoissa.

Turvattomuuden tunne ei usein edesauta rentouttavan lomamielen saavuttamista. Odottamattoman onnettomuuden tai sairastumisen seurauksena ei tarvitse maksaa itseään entistä kipeämmäksi ulkomaisten sairaanhoitokulujen takia, mikäli matkavakuutus on takataskussa.

Matka voi mennä ikävästi pieleen, kun ruokalistoja ei näe lukea. Halvat silmälasit paikallisesta liikkeestä eivät usein estä päänsäryn syntymistä vahvuuksien ollessa väärät.

Tavoitettavissa oleminen loman aikana voi aiheuttaa turhaa stressiä, mutta älypuhelimesta voi olla myös hyötyä. Vaikka kamera unohtuisikin kotiin, voi puhelimen kameralla helposti ikuistaa lomamuistot.

Jokaisella naisella on omat suosikkituotteensa, joiden korvaaminen vieraassa maassa voi olla vaikeaa. Uuden meikkiarsenaalin hankinta keventää myös ikävästi matkabudjettia

Lomasänki voi tuntua ajatuksena aluksi hyvältä idealta. Useamman päivän kasvanut, rehottava parta saattaa kuitenkin muuttaa mielen, joten parranajokone on hyvä pakata mukaan varmuuden vuoksi.

Valmistaudu matkaan hoitamalla kiireiset asiat kuntoon ennen lomalle lähtöä. Hyvä lomamieli tarkoittaa sitä, että voit keskittyä lomaelämykseen ilman, että takaraivossa jylläävät jatkuvasti tekemättömät työt tai hoitamattomat vastuut.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut