Testaa Lontoon erikoisimmat tutustumiskierrokset

Lontoossa onnistuu tämäkin: nähtävyyksiin voi tutustua opastetulla hölkkäkierroksella. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Väitetään, että Lontoossa järjestetään enemmän opastettuja tutustumiskierroksia kuin missään muualla. Se voi pitää paikkansa tai olla pitämättä.

Mutta sen tiedämme, että osa Lontoossa tarjottavista kiertokävelyistä ja -ajeluista on laadittu vlkasta mielikuvitusta käyttäen. Niitä totisesti on jokaiseen makuun.

Tässä hauskimmat vaihtoehdot.

SmallcarBigcity

Nimensä mukaisesti nämä kierrokset tehdään pienellä henkilöautolla eli Minillä, johon mahtuu kolme turistia. Lyhyimmän eli puoli tuntia kestävän retken kuninkaalliseen Lontooseen saa 54 punnalla (= 61 euroa). Jokaisen retken hintaan sisältyy puhelias kuljettaja.

smallcarbigcity.com

Cycle tours of London

Tämän yhtiön opastetuissa polkupyöräkierroksissa on kaksi vaihtoehtoa: 3,5 tuntia kestävä ja vähän päälle kolme tuntia kestävä. Fillaroimaan nähtävyyksien keskellä oppaan johdolla pääsee 20 eurolla.

biketoursoflondon.com

London Duck Tours

Ankka-yhtiö vie Lontoon nähtävyyksiin maalla ja vedessä liikkuvalla amfibiokulkuneuvolla, joka on kehitetty brittiarmeijan vanhasta maihinnousuveneestä. Halvin aikuisten lippu maksaa 24 euroa.

londonducktours.co.uk

City Jogging Tours

Hölkkääjille suunnatulla kierroksella näkee Lontoon puistot paremmin kuin muilla retkillä. Perusreitti on 7 kilometriä, mutta vetäjä kuuntelee reittitoivomuksia. Opastettua hölkkää voi kokea hieman alle 30 eurolla.

cityjoggingtours.co.uk

London Magical Tours

Mikäli pimeässä liikkuminen tuntuu arveluttavalta, London Magical Toursin öiset kävelyt ovat hyvä vaihtoehto. Eivät ne ole hassumpia rohkeammallekaan: upeimmin valaistuja paikkoja ei välttämättä itse löydä. Kolmen tunnin retki maksaa 66 euroa.

londonmagicaltours.com

Best Value Tours

Toki tällaisella listalla on pub-kierros oltava. Best Value Tours kertoo pubien nimien taustat, julkkisten kantapaikat, lontoolaispanimoiden parhaat oluet ja olutsanaston omituisuudet. Tarjolla kalaperunat suoraan perinteisestä sanomalehtikääröstä. Mukaan 25 eurolla.

bestvaluetours.co.uk

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.