Unelmien teatterissa

Manchester Unitedin pukuhuone silloin, kun Paul Scholes vielä pelasi punapaidoissa eikä Owen Hargreaves ollut loikannut Manchester Cityyn. Jussi Komulainen

Jussi Komulainen

Yksi Manchesterin tärkeimmistä matkailukohteista on maailman suosituimman jalkapalloseuran Manchester Unitedin kotistadion Old Trafford. ManU:n peleihin voi olla hankala saada lippuja, mutta stadion on jo itsessään vaikuttava nähtävyys, jossa pelipäivien ulkopuolellakin vierailee vuosittain yli 200 000 turistia.

Old Traffordilla kannattaa mennä stadionkierrokselle, joita lähtee arkipäivisin puolen tunnin ja viikonloppuisin kymmenen minuutin välein.

Pelipäivinä kierroksia ei järjestetä.

Lähes puolitoista tuntia kestävällä kierroksella pääsee tutustumaan stadioniin läpikotaisin: katsomoihin, pelaajien oleskelutiloihin, pukuhuoneisiin ja pelaajien tunneliin, josta lopulta kävellään pelaajien tavoin kentälle nauhoitetun yleisön jylinän säestyksellä.

Kierroksella saa ottaa vapaasti valokuvia, ja ehkä hienoin paikka ikuistaa itsensä on ManU:n tai vierasjoukkueen vaihtopenkillä. Kierros päättyy valtavaan ManU-fanikauppaan, jonka pitäisi olla maailman suurin urheiluseuran myymälä.

Jo stadionkierroksella kerrotaan seuran historiasta, mutta siihen voi tutustua vielä paremmin erinomaisessa ManU-museossa, jonne sisäänpääsy kuuluu kierroksen hintaan.

Menestyksen lisäksi museossa ja muuallakin stadionilla on näyttävästi esillä yksi urheiluhistorian traagisimmista tapauksista: vuonna 1958 sattunut Münchenin lentoturma. Onnettomuudessa kuoli yhteensä 23 henkeä, joista 8 oli Unitedin pelaajia.

Manchesterissa on myös vaihtoehtoista nähtävää jalkapallofaneille, sillä Manchester Cityn kotistadionilla City of Manchester Stadiumilla on turisteille vastaavaa ohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.