Kuvankaunis Como

Comojärvellä kannattaa käydä aina veneretkellä ja tutusta Comon sekä Bellagion väliseen rantaan joko vesiltä tai autosta. Sitä väitetään nimittäin maailman kauneimmaksi reitiksi. Tommi Roimela

Tommi Roimela

Kaunis järvi. Järveä joka puolelta ympäröivät pörröiset tai jylhät lumihuippuiset vuoret. Viehättäviä romanttisia pikkukyliä.

Järvi on Como, vuoristo Alpit ja niitä romanttisia pikkukyliä ovat muiden muassa Bellagio, Argegno, Cernobbio ja Brunate. Liikutaan siis Italiassa, Milanon pohjoispuolella.

Hulppeat maisemat ovat tietysti Comojärven ykkösjuttu. Vuoret alkavat hämmentävästi aivan rannasta, mutta se ei ole estänyt italialaisia rakentamasta järven rantaan mutkaista tietä, joka johdattaa kulkijan kylästä toiseen. Maisemien lisäksi voikin ihailla rakentamisratkaisuja, sillä jyrkkiin rinteisiin toimivien kylien synnyttäminen ei varmasti ole ollut helppoa.

Järvi, vuoret ja kylät. Siinä on Comojärvi pähkinänkuoressa. Mutta kuinka saada niistä eniten irti?

Yleisin tapa tutustua Italian kolmanneksi suurimpaan järveen on veneajelu. Kyytiin pääsee miltei jokaisesta järven kaupungista ja kylästä. Matkailu on helppoa, mukavaa ja melko halpaakin. Järven eteläpäästä Comon kaupungista risteily järven helmenä pidettyyn Bellagion kylään kestää alle tunnin ja maksaa alle kymmenen euroa.

Matkalla maisemat ovat yksinkertaisesti upeat. Matkalla näkee hyvin myös hienoja villoja, joista alue on tunnettu. Merkittävimmät huviloista ovat hotelli Villa d'Este, jossa ovat Monzan formulakisojen aikana yöpyneet muiden muassa Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen sekä Villa Oleandri, jonka näyttelijä George Clooney osti kalastuspaikakseen.

Venematkalla mielenkiintoista oli sekin, että vene toimii alueella myös koulukyytinä. Koululaiset järven rantakylistä liikkuvat Comon kaupunkiin ja takaisin venekyydillä.

Vene on hyvä vaihtoehto Comojärven tutustumiseen, mutta enemmän kokee, jos liikkuu autolla. Comon kaupunkiin pääsee Milanon lentokentiltä helposti alle tunnissa vuokra-autolla, ja autosta on paljon iloa myös järven maisemissa.

Rantatiet ovat kapeita, mutkaisia ja todennäköisesti kesäisin turistien ansiosta myös ruuhkaisia. Niitä uskaltaa kuitenkin myös vuoriin tottumaton ajaa ja autoilu on palkitsevaa. Esimerkiksi Argegnolaisen pikkukylän pasticceriassa valmistettu cappuccino maistuu pehmeämmältä kuin suurkaupungissa kiireessä laitettu litku. Kyliä löytyy myös vuorilta, mutta sinne ajaminen vaatii jo hieman rohkeutta ja hyvää autoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.