Rooman parasta pizzaa

Pizzeria Baffetton julkisivu on vaatimattomista vaatimattomin, mutta pelkistetyn ulkokuoren alta löytyvät Rooman parhaat pizzat. Eija Juutilainen

Eija Juutilainen

Loma Roomassa ja pizzaa tekee mieli. Työkaveri oli suositellut Pizzeria Baffettoa lähellä Piazza Navonaa. Etsimme paikan kartasta osoitteen mukaan, ja löysimme kaupunginosan ja kadun helposti. Talon numero on 114. Kuljimme, löysimme kyseisen talon, mutta emme pizzeriaa.

Kello oli jo pitkällä iltapäivää ja nälkä kova. Pizza olisi ollut paikallaan.

Huomasimme lopulta talon alakerrassa pizzerian, joka selvästi oli suljettu ja ehkä jopa lopetettu. Ikkunoissa ei ollut oikeastaan mitään merkkejä, ei koristeita - ei näkynyt mitään, mikä viittaisi toimivaan ja kuuluisaan pizzeriaan.

Pettyneinä vaelsimme tietä eteenpäin ja söimme pizzat muualla. Luulimme, että Pizzeria Baffetto olisi lopettanut toimintansa.

Kun kuljimme takaisin samaa reittiä, oli kello yli 18. Kun lähestyimme oletettua pizzeriaa, oli ravintolan oven edessä pitkä jono. Mitä ihmettä, mitä he jonottavat!

Jäimme katsomaan ja huomasimme, kuinka pizzerian terassia koottiin pystyyn. Henkilökunta kantoi pöytiä ja tuoleja oikeille paikoilleen. Sisällä pizzauunin edessä oli täysi hyörinä päällä.

Kun kaikki oli valmista, ovet avattiin ja jono virtasi pizzerian sisään ja ulos terassille. Olimme hämmästyneitä ja kylläisiä, joten päätimme tulla paikalle seuraavana päivänä.

Näin teimme. Tulimme jo hyvissä ajoin jonoon seisomaan.

Paikalla oli muitakin, mutta ei pelkkiä turisteja, vaan italian kieltä sai kuulla jonossakin.

Pääsimme sisään terassille ja saimme menun käsiimme.

Pöytä oli peitetty liinan sijasta vaalealla pakkauspaperilla. Kuinka kätevää ja tyylikkään vaatimatonta. Ei liinapyykkiä, paperi vain kasaan ja roskiin.

Tilasimme pizzat, emmekä ole koskaan syöneet mitään yhtä hyvää. Pizza oli juuri sellainen kuin sen kuuluukin Italiassa olla.

Ohut, rapea pohja ja herkullista täytettä.

Nam...

Pöytäämme tuli kaksi roomatarta pizzalle. Seurasin heidän toimiaan mielenkiinnolla, ja lopulta uskalsin kysyä heiltä heidän askareistaan.

He olivat työkaverit Roomasta ja olivat tulleet töiden jälkeen yhdessä pizzalle, ei mitään sen kummempaa.

Söimme hyvällä ruokahalulla, mutta kahvia emme saaneet. Tarjoilija vastasi, että he myyvät vain pizzaa, kahvilat ovat muualla.

Lisätietoja, Pizzeria da Baffetto, Via del Governo Vecchio 114, 00186 Rooma:

http://www.pizzeriabaffetto.it/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.