Kylpyyn tähtitaivaan alle

Szechenyi-kylpylässä uidaan illallakin. martti Ratia

Martti Ratia

Budapestin matka ei ole mitään ilman kylpyläkäyntiä. Maan uumenista pulpunnut lämmin vesi on virkistyttänyt ihmisiä jo roomalaisajoilta .Vieläkin kylpylän voi perustaa Budapestiin, kun kaivaa vain vähän maata. Kuumia lähteitä on lähes joka paikassa. Ja kylpylöitä 12.

Syvimmälle ja kuumimmalle lähteelle on perustettu yksi Euroopan suurimmista kylpylöistä, Szechenyin terveyskylpylä. Sen lähteiden vesi on 75-asteista. Kylpylä sijaitsee kaupunginpuistossa, Sankarten aukion "takana". Kuuluisampi saattaa olla Gellertin kylpylä, mutta Szechenyin tekee erikoiseksi, kun taivas on kattona.

Kolme uima-allasosastoa on näet ulkona ja niissä voi polskutella myös talvella. Uusbarokkinen kylpylä on avoinna iltakymmeneen, joten tähtiäkin voi tarkkailla. Rento porukka on pääasiassa paikallista, matkailijoita näkee harvemmin.

Altaita on eri lämpöisiä (20-38 astetta), aaltojakin tulee koneesta, yrttisaunassa saa haukkoa henkeä. Lipusta saa rahasta takaisin, jos neljän tunnin aika jää vajaaksi. Erilaisia hoitoja on runsaasti tarjolla. Hierojat ovat ammattitaitoisia ja kaiken nähneitä. Ujostella ei kannata.

Pitkätukkaisten kannattaa ottaa uimalakki mukaan, jokaisen rantasandaalit ja kaikkien pesunesteet sekä uikkarit. Suihkut ovat kuluneet ja suihku- sekä pesupakon puuttuminen kummastuttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut